Pretraga

Za obnovu Banskih dvora javile su se tri domaće i jedna strana tvrtka: Pogodite čija ponuda je najniža

A- A+

Vlada Republike Hrvatske je za obnovu Banskih dvora vrijednu 155 milijuna kuna dobila četiri ponude. Tri su hrvatske, jedna je strana. Javili su se iz Radnika, Teh-Gradnje, Međimurje graditeljstva te iz nizozemske tvrtke Datic. Uvjerljivo najbolju ponudu dali su Nizozemci, čija cijena je čak 31 milijun kuna povoljnija.

Banski dvori | screenshot: YouTube

Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek navodi kako je obnova Banskih dvora komplicirana i zahtjevna zbog obveznog preseljenja zaposlenika, arhive i namještaja za vrijeme radova, piše Jutarnji list.

– Mi smo nakon petrinjskog potresa proveli hitne mjere postavljanjem skela, demontiranjem, podupiranjem, sprezanjem na svim kulturnim zgradama, pa tako i na crkvama, izjavila je ministrica.

Izdvojeni članak

Nema građevinskih radova na Banskim dvorima vrijednih 155 milijuna dok se ne riješi žalba

Jutarnji nadalje prenosi, kako ministrica najavljuje velike isplate. Trenutne potrebe su čak do četiri puta veće od alokacije za mjere, koja iznosi 870 milijuna kuna. Stoga će se novac, namijenjen zdravstvu, prebacivati na kulturu. Dakle, milijardu kuna koliko je namijenjeno obnovi zdravstvenih zgrada će se prebaciti za potrebe kulture.

– Od 150 projekata, 30 ih je u realizaciji i sigurna sam da će se sva alokacija potrošiti, zaključila je ministrica.

Vlada je podsjetimo, nedavno zaprimila žalbu na dokumentaciju, što je uzrokovalo prekid javne nabave za obnovu Banskih dvora. Iz Europskog fonda solidarnosti je dobiveno nešto više od 60 milijuna kuna, a rok za potrošnju je lipanj 2022. godine. Detaljnije o cjelokupnoj konstrukcijskoj obnovi možete pročitati ovdje. 

Priču o velikoj obnovi iz Fonda te kako će Crkva dobiti 1,2 milijarde kuna pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Banski dvori idu u konstrukcijsku obnovu, a onda cjelovitu vrijednu 155 milijuna kuna

Copy link
Powered by Social Snap