Pretraga

Ugovorena izgradnja 216 zamjenskih kuća na Banovini: 180 milijuna kuna za 11 izvođača

A- A+

U četvrtak je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio na Banovini izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća s 11 izvođača radova u iznosu od 180 milijuna kuna te je potpisano 59 ugovora o izgradnji zamjenskih obiteljskih kuća na 43 lokacije.

gradilište | izvor: Unsplash

Ugovoreno je i uklanjanje 150 oštećenih obiteljskih kuća sa 12 tvrtki u vrijednosti 14.12 milijuna kuna, priopćeno je nakon sastanka Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica potresa na čelu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Izdvojeni članak

Predstavljen Program cjelovite obnove kulturno-povijesne cjeline Grada Gline

Središnji državni ured do sada je obnovio 2.354 obiteljskih kuća nekonstrukcijskom obnovom, dok se na 910 kuća izvode radovi. Angažirana su 44 gospodarska subjekta te je za nekonstrukcijsku obnovu utrošeno 92.89 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

Zagrebačka županija izdvojila 5 milijuna kuna kojim će sufinancirati uređenje, sanaciju i izgradnju infrastrukturnih objekata

Potpisani su ugovori s tri tvrtke za izvođenje radova izgradnje prvih 10 višestambenih zgrada i to četiri u Petrinji, četiri u Glini i dvije u Topuskom ukupne vrijednosti 143 milijuna kuna. U postupku je ocjena ponuda za izgradnju dodatnih šest višestambenih zgrada. Više o tome ovdje.

Izdvojeni članak

Država gradi 10 stambenih zgrada u Glini, Petrinji i Topuskom: 143 milijuna kuna za 142 stana

Izdano je 186 rješenja za povrat sredstava za provedenu samoobnovu, za što je odobreno 4.58 milijuna kuna. Isplaćena su sredstva za 11 višestambenih zgrada kojima su kroz program samoobnove sanirana oštećenja u ukupnoj vrijednosti 605 tisuća kuna.

Copy link
Powered by Social Snap