Pretraga

Završena sanacija školskog krova u Križevcima vrijedna 222 tisuće eura

A- A+

Osnovna škola Vladimira Nazora u Križevcima konačno ima novi krov čime je završena strukturna sanacije ove zgrade o velikog kulturnog značaja. Ukupna vrijednost radova iznosila je 222.196,31 eura, a izvođač je bila tvrtka Avila Construction d.o.o.

OŠ Vladimir Nazor Križevci

OŠ Vladimir Nazor Križevci | foto: Turistička zajednica Križevci

Riječ je o radovima koji su financirani iz Fonda solidarnosti Europske unije i Državnog proračuna putem poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja ‘Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom’. Naime, uslijed potresnih zbivanja 2020. godine krovište škole je pretrpjelo oštećenja koja su sada sanirana postavljanjem novog krovišta.

Izdvojeni članak

Škola čija je zgrada oštećena u potresu dobiva novi dom i to u nekadašnjem Učeničkom domu

Završetkom sanacije krova OŠ Vladimira Nazora jedna je o energetski najučinkovitijih školskih zgrada u Hrvatskoj koje su to postigle dosljednom energetskom obnovom. Naime, u 2019. godini na zgradi škole postavljena je toplinska izolacija, novi prozori, LED rasvjeta i solarni paneli za grijanje tople vode, a na staroj zgradi škole obnovljena je vanjska ovojnica.

Riječ je investiciji ukupno vrijednoj preko 10 milijuna kuna. Također, ova škola trenutno ima i spremnu projektnu dokumentaciju za izgradnju sportske dvorane. Iz Grada Križevaca napominju kako se izvršenim ulaganjima bitno se povećala sigurnost i kvaliteta boravka djece i svih zaposlenika ove križevačke škole.

Nakon potresa u procesu obnove  i izgradnje mnoge su škole na zagrebačkom području i Banovini.

Copy link
Powered by Social Snap