Pretraga

Grad Zagreb je od LAGER BAŠIĆA naručio drobilicu za građevinski otpad

A- A+

Konačno je dovršen javni natječaj Grada Zagreba za nabavu mobilne drobilice za građevinski otpad po cijeni od 3.1 milijun kuna bez PDV-a koju je ponudila tvrtka LAGER BAŠIĆ d.o.o. iz Donjeg Stupnika te mobilnog usitnjivača za glomazni otpad po cijeni od 2,7 milijuna kuna bez PDV-a koju je ponudila tvrtka O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba. Nabava tih strojeva sufinancirat će se iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto. Posao odvoza otpada pripao je gradskoj tvrtki Čistoća.

otpad

Zagreb bi uskoro mogao biti čist grad | foto: Pixabay

Grad Zagreb već se duže vremena bori s problemom odvoza građevinskog i glomaznog otpada. Tako se često na brojnim zagrebačkim ulicama može vidjeti neugledna hrpa kojoj tu svakako nije mjesto, a građani svakodnevno izražavaju svoje nezadovoljstvo te gradskoj upravi šalju upite kada će se konačno otpad zbrinuti na adekvatan način.

Podsjetimo, novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je prošli utorak poništio javni natječaja za oporabu građevinskog i glomaznog otpada te je tada najavio da će taj posao, umjesto privatnih tvrtki, raditi gradska tvrtka Čistoća, također istaknuvši da će se na taj način, prema procjeni Čistoće, uštedjeti oko 33 milijuna kuna godišnje.

Izdvojeni članak

Problem koji postaje novi vrijedan proizvod: Zbrinjavanje i obrada građevnog otpada

Zagreb će konačno biti čist?

Također, konačno je dovršen i javni natječaj Grada Zagreba za nabavu mobilne drobilice za građevinski otpad po cijeni od 3.1 milijun kuna bez PDV-a koju je ponudila tvrtka LAGER BAŠIĆ d.o.o. iz Donjeg Stupnika te mobilnog usitnjivača za glomazni otpad po cijeni od 2,7 milijuna kuna bez PDV-a koju je ponudila tvrtka O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba.

Naime, riječ je o dva stroja u ukupnoj vrijednosti nešto manje od šest milijuna kuna, a njihova nabava sufinancirat će se, prema ranije potpisanom ugovoru, iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto, doznaje se iz Gradske uprave.

LAGER BAŠIĆ d.o.o.

LAGER BAŠIĆ d.o.o. registriran je za djelatnost Proizvodnja karoserija za motorna vozila, prikolica i poluprikolica. LAGER BAŠIĆ d.o.o. je 2020. godine ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 151.022.122,00 kuna, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od -14.069.325,00 kuna u odnosu na prethodno razdoblje. Naime, 2019. godine ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 136.952.797,00 kuna. Tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. LAGER BAŠIĆ d.o.o. je u 2020. godini ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 4.145.871,00 kuna, dok je ostvarena neto marža iznosila 2,75 posto. U 2020. godini povećavao je broj zaposlenih u odnosu na prethodnu godinu te je imao je 47 zaposlenika. Osim toga, ima vrlo visoku ocjenu boniteta i nisku vjerojatnost kritičnog događanja u poslovanju.

O-K-TEH d.o.o.

O-K-TEH d.o.o. registriran je za djelatnost Nespecijalizirana trgovina na veliko. O-K-TEH d.o.o. je 2020. godine ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 87.261.923,00 kuna, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od +214.058,00 kuna u odnosu na prethodno razdoblje. Naime, 2019. godine je ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 87.047.865,00 kuna. Tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. U 2020. godini ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 7.938.315,00 kuna, dok je ostvarena neto marža iznosila 9,10 posto. Također, u 2020. godini povećavao je broj zaposlenih u odnosu na prethodnu godinu te je imao 24 zaposlenika.

Izdvojeni članak

Startup zbog kojeg budućnost izgleda zelenije: Njihov namještaj nastaje od ostataka koji bi inače završili na otpadu

Trenutna lokacija za otpad

Osim toga, na današnjoj konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Tomašević je rekao da je pronađena trenutna lokacija za skladištenje u Sesvetskom Kraljevcu te je sklopljen ugovor na 75 dana, što bi, prema njegovom mišljenju, trebalo biti dovoljno za dovršetak nabave dvije drobilice.

Nakon objave rezultata, sve tvrtke koje su sudjelovale u natječaju mogu uložiti žalbu u roku od deset dana, a rok mirovanja iznosi petnaest dana. Procijenjena vrijednost drobilice i usitnjivača iznosila je ukupno 6.9 milijuna kuna, a nabavljaju se po ukupnoj cijeni od 5.8 milijuna kuna.

Grad Zagreb je od LAGER BAŠIĆA naručio drobilicu za građevinski otpad
Share via
Copy link
Powered by Social Snap