Pretraga

Karlovac ima projekt za 11 milijuna eura vrijednu biciklističku mrežu

A- A+

Grad Karlovac je objavio prometnu studiju razvoja biciklističke infrastrukture izrađenu prema EU standardima. Riječ je bazi razvojnog projekta koji podrazumijeva ulaganje od približno 11 milijuna eura.

Karlovac

Karlovac | foto: Grad Karlovac

Studija predviđa razvoj biciklističke infrastrukture u tri faze, od primarne i sekundarne do rekreativne, po uzoru na europske gradove. Realizacija ovog projekta uvelike bi olakšala svakodnevno prometovanjem gradom, ali i podigla kvalitetu života stanovnicima.

Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca ističu kako projekt obuhvaća izgradnju 10 parkirališta s minimalnim kapacitetom od 10 bicikala na nekoliko lokacija u gradu: Zvijezdi, Novom Centru, Luščiću i Baniji. Kao i izgradnju poligona za edukaciju djece o sigurnosti u prometu i sedam servisnih točaka na području grada. Pokriva 17,8 kilometara na području središta Karlovca, užeg i šireg gradskog prstena

Izdvojeni članak

Nikola Tesla Experience Center: Najpoznatiji karlovački učenik dobiva svoj centar

– Cilj je stvoriti sigurnu, dostupnu i održivu biciklističku mrežu u gradu. Njome su definirani sekundarni i rekreativni pravci koji popunjavaju biciklističke rute u Karlovcu. Prijedlozi unapređenja su i parkirališta za bicikle, te drugi popratni sadržaji za popularizaciju biciklističkog prometa, rekao je pročelnik, rekao je Dario Greb.

Studiju je formirao Fakultet prometnih znanosti, a ističe se kako je pri njenoj izradi analizirano postojeće stanje i biciklistička infrastruktura na području grada. Tako je utvrđeno da Grad Karlovac već ima 45 kilometara postojeće infrastrukture za biciklizam, a da bi realizacijom studije biciklistička prometna mreža ukupno bila dužine 140 kilometara.

Konačno bez gužvi u Karlovcu, pogledajte kako izgleda nova karlovačka obilaznica vrijedna 30 milijuna eura.

Copy link
Powered by Social Snap