Pretraga

Odlične novosti: Više se neće oporezivati dio dohotka ostvarenog prodajom viška električne energije

A- A+

Trenutno je u pripremi nova izmjena zakona o porezu na dohodak. Priprema se nekoliko velikih promjena, pa se tako predlaže da se plaće ne moraju više obvezno isplaćivati na tekući račun. Posebno je bitna novost to što se ne bi oporezivao ni određeni dio dohotka ostvarenog prodajom viška električne energije.

solarni paneli

Solarni paneli, ilustracija | foto: Unsplash

Sve veći broj ljudi se odlučuje na postavljanje solarnih panela na svoje kuće, ali mnogima stvara problem višak električne energije koji se proizvodi. Vlada je u konačnom prijedlogu izmjena zakona o porezu na dohodak predložila da se ne oporezuje dohodak do 10 tisuća kuna ostvaren prodajom viška električne energije koju građani proizvedu iz solarnih panela na kućama i koji kao višak koji im nije potreban šalju u mrežu, piše Index.hr.

Podsjećamo, već sada je na snazi nulta stopa PDV-a na ugradnju solarnih elektrana i kolektora. Porezna uprava je dala detaljne odgovore na tri pitanja, koja se tiču pojašnjenja toga na što se točno odnosi ovo pravilo, tko sve ima pravo na ovu pogodnost i kada će se početi primjenjivati. Više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap