Pretraga

U Hrvatskoj se gradi još jedna velika vjetroelektrana, snage 320 MW

A- A+

Za 300 milijuna eura u Hrvatskoj bi se trebala graditi vjetroelektrana koja predstavlja jedno od najvećih ulaganja u energetiku. Lokacija je Imotski, a riječ je o projektu tvrtke VSB Obnovljiva Energija Hrvatska.

Vjetrenjače, foto: Pexels; Jem Sanchez

Tvrtka VSB Obnovljiva Energija Hrvatska, članica njemačke skupine VSB, ulaže 300 milijuna eura u gradnju VE Imotski. To je, između ostaloga, najavljeno na sastanku predstavnika tvrtke, Njemačke industrijske i trgovinske komore u Hrvatskoj (AHK) i njemačkog veleposlanstva u Hrvatskoj, izvještava energetika-net.com.

Izdvojeni članak

Španjolci grade 16 novih vjetrenjača u Dalmaciji: Ulažu gotovo 100 milijuna eura

Na sastanku je također bilo riječi o unaprjeđenju projekata u području vjetroenergije i Sunčeve energije u Hrvatskoj, pri čemu je zaključeno kako oba obnovljiva izvora imaju veliki potencijal. U skladu s time, tvrtka će nastaviti s istraživanjem mogućnosti za daljnja ulaganja u to područje.

Nova hrvatska vjetroelektrana trebala bi imati snagu 320 MW. Predstavlja jedno od najvećih ulaganja u hrvatsku energetiku u narednom razdoblju, objavio je VSB.

U Osijek je stigao H&MV Engineering, globalna tvrtka za izgradnju u sektoru obnovljivih izvora energije, pogledajte ovdje detalje poslovanja.

Copy link
Powered by Social Snap