Pretraga

Za izgradnju solarnih elektrana Istarska županija daje 40 tisuća eura

A- A+

Istarska županija raspisala je javni poziv za subvencioniranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za ugradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima. Financijska sredstva za realizaciju Poziva u ukupnom iznosu od 40 tisuća eura osigurana su u Proračunu Istarske županije, a poziv je otvoren do 10. studenog 2023. ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Pula | Unsplash

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Istarske županije fizičkim osobama – građanima za subvencioniranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju i za izradu energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu, isključivo na području Istarske županije.

Prijavitelji se mogu prijaviti za izradu glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u kućanstvima, snage do 10 kW. Subvencioniranje će iznositi 50%, a najviše do 400 eura (s PDV-om). Mogu se prijaviti i za izradu energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu obiteljske kuće, uz uvjet da su se prijavili za subvencioniranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u kućanstvima ili uz dokaz da glavni elektrotehnički projekt sunčane elektrane već posjeduju. Subvencioniranje će iznositi 50%, a najviše do 200 eura (s PDV-om). Istarska županija nije jedina koja ulaže u energetsku obnovu. Karlovac također dobiva solarne panele, a cijelu priču pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Projektom SolariKa vrijednim 447.438 eura Karlovac dobiva solarne panele na 14 vrtića i škola

Prihvatljivi su troškovi izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima snage do 10 kW za vlastitu potrošnju te izrade energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu obiteljske kuće.

Glavni elektrotehnički projekt sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvu / energetski certifikat i izvješće o energetskom pregledu obiteljske kuće mogu biti izrađeni, a račun ispostavljen i plaćen od 26. studenog 2023. godine do dana podnošenja zahtjeva.

Izdvojeni članak

Klinika za psihijatriju Sveti Ivan dobila solarnu elektranu, ukupno 716 panela na 1.556 kvadrata

Isto tako, mogu biti naručeni i u tom slučaju, ako su svi uvjeti zadovoljeni, odobriti će se financiranje na temelju predračuna/ponude, a isplata će se izvršiti uz uvjet da najkasnije do 10. studenog 2023. godine korisnik subvencije Istarskoj županiji dostavi račun, dokaz plaćanja projekta i kopiju glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane / energetskog certifikata.

Rok za dostavu prijave je od dana objave Javnog poziva do 10. studenog 2023. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, ovisno o tome što prije nastupi.

Dodatne informacije mogu se dobiti isključivo putem elektroničke pošte [email protected]

Cijeli javni poziv i pripadajuća dokumentacija može se preuzeti na stranicama Istarske županije.

Copy link
Powered by Social Snap