Pretraga

Epoxy podovi – budućnost podova: S Filipom smo pričali o ovom ‘must have’ detalju

A- A+

Extreme Flooring nudi epoxy podove vrhunske kvalitete, a u prilog im ide i činjenica da su prvi u Dalmaciji s područjem rada u cijeloj Hrvatskoj. Više o ovoj tvrtki, ali i epoxy podovima saznali smo u razgovoru s Filipom Ivanekom, pokretačem Extreme Flooringa.

Mikrocement pod / foto: Privatna arhiva

– Ja sam Filip Ivanek i u ovom poslu sam već 10 godina. Prije nešto više od četiri godine, nakon dobivanja licence za ugradnju svih vrsta epoksidnih podova i mikrocementa, odlučio sam otvoriti svoju tvrtku (Extreme Flooring) i posvetiti se vlastitim projektima. Djelujemo na području cijele Hrvatske, a najviše posla imamo u Dalmaciji jer nam je tu i sjedište, u Splitu, otkriva nam Filip.

Najviše rade s mikrocementom i metallic epoksidom. Trenutno mikrocement zauzima prvo mjesto u potražnji klijenata jer se može ugraditi i u unutarnjim i vanjskim prostorima, te na zidovima. Epoksid ne kaska ni malo za mikrocementom pa je tako dekorativna verzija, uz onu industrijsku, najtraženija.

– Uz te dvije vrste materijala bavimo se i ugradnjom kamenih tepiha, niveliranjem i savjetovanjem, dodaje naš sugovornik.

Metallic epoxy / foto: Privatna arhiva

Nude različite vrste epoksidnih podova, poput metallic izdanja s brojnim pigmentima, koji uz posebne tehnike nanošenja stvaraju 3D vizuale. Uz to ugrađuju samonivelirajući epoksid koji se stavlja na stare i oštećene betonske podove.

– Postoje i oni od morta, ispunjeni kvarcom, anti – statički i otporni na elektrostatičko punjenje, ističe Filip.

Metallic epoxy Mall of Split / foto: Privatna arhiva

Ovi projekti ponos su Extreme Flooringa

U Extreme Flooringu posebno su ponosni na metallic epoxy pod koji se nalazi u jednom poslovnom prostoru u centru Mall of Split. U prizemlju centra im je ujedno i izložbeni prostor. Također bi izdvojili rad s mikrocementom u jednom arhitektonskom uredu u Kaštelima gdje su po zahtjevu klijenta obložili podove i zidove.

– Mnogo je projekata i teško je izdvojiti jedan poseban jer svaki rad s oba materijala je unikatan, te niti jedan zid ni pod nije moguće ponoviti dva puta, ističe Filip.

Izdvojeni članak

Rivedil Croatia – oni nisu samo stručnjaci za mikrocement i epoksi! Njihova priča baca na koljena iz više razloga

Za savršen pod ipak je potreban stručnjak

Postoje li neki trendovi u vašem poslu na koje bi naši čitatelji posebno trebali obratiti pažnju, pitali smo našeg sugovornika.

– Kod vizualnih trendova sve se na kraju svodi na individualne želje klijenata. Kod mikrocementa se primjerice najviše traži uzorak betona i industrije, dok se kod smole najčešće ističe uzorak mramora, objašnjava Filip.

Međutim s rastom popularnosti smole došlo je do velikog broja kućnih majstora koji u vlastitoj radinosti stavljaju ovakve podne obloge. Za takvo nešto postoje stručnjaci koji znaju u preciznom omjeru zamiješati dvokomponentni sustav građen od polimernih smola. Oslanjajući se na stručnjake dobivate pod bez šavova, fuga i izbočenja.

Mikrocement imitacija drva / foto: Privatna arhiva

Ovako nastaje epoxy pod

Kako izgleda proces izrade jednog vašeg poda, zanimalo nas je.

– Proces izrade traje do sedam dana, a ponajviše ovisi o podlozi. Podloga mora biti besprijekorna kako bi se smola na nju zalijepila bez komplikacija. Pripremom podloge mjerimo vlagu u podu, tražimo izvor i saniramo problem, kaže Filip.

I najmanja količina vlage rezultira smetnjama kod stvrdnjavanja smole, a potom i vizualnim nedostacima. Nakon pripreme slijedi nalijevanje epoksidne smjese, 24 – satno sušenje te ponavljanje postupka koji traje po pet do šest dana (smola, pigmenti, završni lak).

Mikrocement zid / foto: Privatna arhiva

Kakav tip klijenata vas obično angažira i čime su kod vas posebno zadovoljni, bilo je naše posljednje pitanje.

– Obično nas angažiraju uredi, sportski objekti, vile, hoteli i restorani, te ljudi koji u svoje domove žele unijeti dašak globalnog trenda. Vjerujemo da su najviše zadovoljni našim individualnim pristupom, točnošću te ažurnosti, ističe naš sugovornik.

Copy link
Powered by Social Snap