Pretraga

Kupujete agregat? Prije kupnje morate znati tri stvari

A- A+

Električni agregat najvjerojatnije ćete kupiti samo jedanput u životu. Naravno, ako odaberete robustan i kvalitetan agregat koji zadovoljava vaše želje i potrebe. U suprotnom vas čeka popravni ispit. I dodatni troškovi! Na što treba obratiti pozornost kad se odlučujete za kupnju agregata?

honda agregat

Želite li tiši agregat koji proizvodi kvalitetnu energiju i traje godinama, prije kupnje pažljvo istražite sve opcije | Foto: PR

Agregat je jedna od onih investicija na koju se odlučujemo samo jednom – ako pravilno odaberemo. Kako bismo izbjegli dodatni trošak, prije kupnje moramo se dobro informirati. Donosimo osnovno što morate znati o kupnji agregata, bilo da vam treba u osobne ili profesionalne svrhe.

1. Jeftin agregat može oštetiti priključene uređaje

Pri odabiru generatora nije bitna samo izlazna snaga koja vam je potrebna s obzirom na priključene potrošače. Iznimno je važna i kvaliteta električne energije koju agregat proizvodi. Fluktuacije napona i frekvencije mogu znatno skratiti vijek trajanja osjetljivih uređaja kao što su osobno računalo, televizor i razni drugi digitalni uređaji. Kupnja jeftinog generatora, odnosno agregata može vas na kraju skupo stajati.

Honda je prva razvila agregate sposobne za napajanje osjetljive elektronike. Njihova inverterska tehnologija osigurava električnu energiju iste kvalitete kao ona koja dolazi iz utičnice u vašem domu. Mogu proizvesti od 1.000 do 7.000 vata električne energije, što je dovoljno za pokretanje bilo čega, od prijenosnog računala do građevinskih strojeva, te dovoljno za opskrbu obiteljske kuće svom potrebnom energijom.

2. Nisu svi generatori (nemoguće) glasni!

Zamislite da ste na kampiranju u idiličnom prirodnom okružju i želite svoje uređaje napajati agregatom? Ali agregat svojom bukom prigušuje sve prirodne zvukove zbog kojih ste tamo. Buka koju tijekom rada proizvode neki električni agregati jednostavno je nepodnošljiva.

honda agregat

Preglasan agregat uništit će dojam kampiranja | Foto: PR

Vjerojatno najlegendarniji prijenosni agregat je Hondin EU20i, koji je razvijen još 2001. godine, ali koji i danas oduševljava svoje korisnike. No u Hondi su model obnovili i unaprijedili. Stvoren je još bolji, moćniji i još tiši model EU22i. S većim i snažnijim motorom, potpuno novi EU22i može proizvesti 10 posto više snage, ali ostaje gotovo iste veličine i težine kao i njegov prethodnik.

Vrlo popularan model EU 22i sada ima snažnijeg brata, agregat Honda EU32i, koji teži samo pet kilograma više (26,5 kg), a može podnijeti čak 3200 W maksimalne izlazne snage i njime možete upravljati na daljinu jednostavno svojim telefonom.

honda agregat

Honda je razvila nekoliko modela tiših, a jednako snažnih agregata | Foto: PR

3. Agregati Honda poglavlje su za sebe

Prvi prijenosni generator s inverterskom tehnologijom Honda je predstavila 1987. godine. Do sredine 1990-ih tvrtka je lansirala svoj EX500, koji koristi mikroprocesor za proizvodnju sinusoidne električne struje sa stabilnošću koja odgovara mrežnoj snazi. Sada Honda nudi cijelu liniju inverterskih generatora, od laganih modela jednostavnih za prijenos i idealnih za kampiranje do većih, profesionalnih inačica koje mogu upravljati osjetljivom opremom koja troši puno energije, gdje god je to potrebno. Bogato iskustvo i napredne inovacije razlog su da Honda agregati nadmašuju svu konkurenciju.

honda agregat

U liniji Honda agregata pronaći ćete različite modele – od lakših do profesionalnih | Foto: PR

Agregati Honda u svijetu su poznati kao najpouzdaniji i najrobusniji, gotovo neuništivi. Električna energija koju proizvode visoke je kvalitete i bez oscilacija napona koje bi mogle oštetiti priključene uređaje. Konkurenciju nadmašuju i po tihom radu.

Osim toga, imaju još jednu posebnost: dva ista Hondina agregata mogu se povezati kako bi proizvela dvostruko više snage.

Prije kupnje posavjetujte se sa stručnjakom!

Pri odabiru agregata potrebno je voditi brigu o mnogim drugim čimbenicima koje u ovom članku nismo načeli. Stoga se prije kupnje svakako posavjetujte sa stručnjakom, prodavateljem iz mreže zastupnika i trgovaca Honda Power Equipment. Pronađite najbližega ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap