Pretraga

Južna tribina stadiona uz Savu vrijedna 3,8 milijuna eura u završnoj fazi

A- A+

Izgradnja južne tribine na stadionu u Slavonskom Brodu bliži se kraju. Projekt je ovo vrijedan približno 3,8 milijuna eura, a za realizaciju zadužena je tvrtka  Hidromont-SB d.o.o.

stadion Slavonski brod

stadion Slavonski brod | foto: Grad Slavonski Brod

Radovi na južnoj tribini započeli su krajem 2021. godine, a nakon izgrađene istočne tribine te pomoćnih terena s umjetnom podlogom, predstavljaju nastavak ulaganja u sportske sadržaje u gradu. Po završetku radova, južna tribina imat će sve sadržaje koji su nužni za normalno funkcioniranje stadiona.

Tu će se nalazit svlačionice za igrače, prostori za sudce, delegate, doping kontrole, sanitarije, sobe za liječnika, teretana, klupske i uredske prostorije, sanitarije.  Za VIP gledatelje predviđeno je 120 mjesta sa zatvorenim prostorom, a za gledatelje ukupno 1.400 sjedećih mjesta te 6 za invalide. Bruto površina buduće građevine južne tribine iznosi 1715 m2.

Izdvojeni članak

FOTOGALERIJA: Rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj – imat će 12 tisuća mjesta, koristit će ga i Dinamo

Iz Grada Slavonski Brod izvještavaju kako je veliki dio završnih poslova na izgradnji južne tribine odrađen. Završeni su keramičarski radovi, elektroinstalaterski radovi, vodoinstalaterski radovi, ličilački radovi te je izvršena montaža sanitarija i sjedalica. U tijeku je montaža rasvjete na nadstrešnici tribine, izgradnja sportskih podova, te provođenje ispitivanja vezanih za elektroinstalaterske radove.

Uz realizaciju ovoga projekta veže se zanimljivost. Prva faza projekta obuhvatila je rušenje stare tribine, a svi dijelovi srušene građevine poput stolica, pokrova, čelične konstrukcije, rasvjetnih tijela iskorišteni su za druge građevinske objekte u Slavonskom Brodu.

Postoje planovi za čak šest novih stadiona u Zagrebu, pogledjate ovdje lokacije.

Copy link
Powered by Social Snap