Pretraga

Spektakularno otvaranje Pelješkog mosta, a ceste još uvijek nisu dovršene: Preostala još jedna faza

A- A+

Priprema se svečano otvorenje Pelješkog mosta. Dovršavaju se detalji, stižu važne osobe. No, pristupne ceste nisu gotove, točnije sedam kilometara od ukupnih 32. Preostala je samo četvrta faza Stonske obilaznice.

Pelješki most | Foto: Hrvatske ceste

Nije dovršena Stonska obilaznica. Firma koja je izvođač radova dolazi iz Grčke i sve upućuje na to da se zbog njih kasni. Radi se o firmi Avax koja je imala financijskih poteškoća, piše N1.

– Svi izvođači nisu iste financijske sposobnosti niti istih sposobnosti podmirivanja otegotnih okolnosti. Grčki Avax je u najvećim poteškoćama. S njima smo u razgovoru oko dovršetka tog dijela projekta i da se to završi do konca godine, rekao je Goran Legac, voditelj projekta Pelješkog mosta u Hrvatskim cestama (HC).

Preostala je samo četvrta faza Stonske obilaznice, Prapratno – Doli. Dužine je 7,89 kilometara, imat će dva tunela, jedan vijadukt i jedan most.

– S izvođačima ćemo dati sve od sebe da pristupne ceste budu gotove do kraja godine. Način obračuna eskalacije cijena je riješen i čim primimo zahtjeve grčkog izvođača radova za četvrtu fazu krenut ćemo u njihovo rješavanje. Nadam se da ćemo do kraja godine moći očekivati završetak pristupnih cesta, rekao je predsjednik uprave HC-a Josip Škorić za N1.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako Pelješki most izgleda noću: Donosimo detaljan program svečanosti otvorenja

Kašnjenje dovršetka svih radova na pristupnim cestama osudio je šef Reformista Radimir Čačić. Smatra da takvi veliki radovi moraju biti gotovi prije turističke sezone.

– Bez lažne skromnosti. Da li je ikada ijedan rok na ijednoj dionici kad sam postavio i osmislio projekt autocesta probijen. Nikad ni jedan, a svi su bili kad, početak sezone. Završavati nešto krajem godine, a ključni je turistički projekt je blago rečeno groteskno, rekao je Radimir Čačić.

Vizualizaciju Stonske obilaznice možete vidjeti u videu ispod teksta.

Copy link
Powered by Social Snap