Pretraga

Jezivi prizori u Tajvanu: U potresu jačine 7,4 rušile se zgrade

A- A+

Tajvan je pogodio najjači potres u posljednjih 25 godina, jačine 7,4 po Richteru. Potres se dogodio u inače ne pretjerano naseljenom, planinskom području istočnog okruga Hualien. Epicentar potresa bio je 18 km od Hualiena, a podrhtavanja su se osjetila i do glavnog grada Taipeia. Puno je ozlijeđenih, a zbog urušavanja, zasad je 127 zarobljenih. Prizori urušavanja zgrada zastrašujući su. Bilo je izdano i upozorenje za tsunami, no naknadno je ipak ukinuto.

Potres u Tajvanu | foto: screenshot/CillinRugg, Twitter

Nakon jakih potresa koji su uzdrmali Tajvan 1972. pa 2022. godine, Tajvan je pogodio potres jačine 7.4 po Richterovoj ljestvici. To je ujedno i najjači potres u Tajvanu u posljednjih 25 godina. Dosad je zabilježeno  je zabilježeno devet poginulih žrtava te 934 ozlijeđenih. Uslijed urušavanja kuća i zgrada, 127 ljudi je zarobljeno, izvještava Index.hr. Na slikama i snimkama potresa mogu se vidjeti strašni prizori.

Potres koji se dogodio uzdrmao je planinsko, ne pretjerano naseljeno područje istočnog okruga Hualien, koje se nalazi u blizini epicentra. Podrhtavanje tla toliko je jako da se osjetilo sve do glavnog grada Taipeia. Objavljene su snimke podrhtavanja koje je pogodilo prostor udaljen 18 km od grada Hualiena. Kao posljedica potresa oštećeno je više od 100 zgrada, a nakon potresa izdano je upozorenje za tsunami za južni Japan i za Filipine, no upozorenje je kasnije ipak ukinuto.

Prizor potresa u Tajvanu | foto: screenshot/StrictlyChristo, Twitter

Ovdje pročitajte od kojeg su materijala građene kuće u Japanu.

Copy link
Powered by Social Snap