Pretraga

Razmišljate o ugradnji sunčanih elektrana? Objavljen je besplatan priručnik

A- A+

Troškovi električne energije sve su veći i vrlo vjerojatno se nikada neće vratiti na razine iz 2021. godine. Zato je ugradnja sunčanih elektrana na krovovima kuća (i zgrada) postala sve atraktivnija.

Priručnik za postavljanje fotonapona na kuću ili zgradu

Priručnik za postavljanje fotonapona na kuću ili zgradu, foto: ZGRADOnačelnik.hr

Obnovljivi izvori energije postali su sve zanimljiviji, atraktivniji i, možda najvažnije, financijski još isplativiji. Međutim, u Hrvatskoj je ugradnja i korištenje obnovljivih izvora energije, pogotovo solarnih elektrana, minimalna. Solarne elektrane u Hrvatskoj sudjeluju sa samo 0,6 posto u proizvodnji električne energije.

Zanimljivo je i to da Njemačka, koja ima drastično manju insolaciju od Hrvatske, iz svojih solara proizvede količinu električne energije koja se u jednoj godini potroši u Hrvatskoj. Također, Hrvatska je predzadnja u EU po instaliranoj snazi solarnih elektrana po stanovniku; prva je Nizozemska, a slijede Njemačka i Belgija.

Izdvojeni članak

Odlične novosti: Više se neće oporezivati dio dohotka ostvarenog prodajom viška električne energije

Kako bi ugradnja solarnih panela, ali i implementacija obnovljivih izvora energije, postala svima jasnija, portal ZGRADOnačelnik.hr je početkom 2022. godine pokrenuo projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo – ZAJEDNO. Da bi se što jasnije i na jednome mjestu objasnilo kako ugraditi sunčanu elektranu na krovu kuće/zgrade, ZGRADOnačelnik.hr je izradio poseban priručnik/ebook, koji možete besplatno preuzeti.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Teme u priručniku

Tekstovi u priručniku su nastali na temelju do sada objavljenih tekstova na temu obnovljivih izvora energije (više od 200) na portalu ZGRADOnačelnik.hr, a zahvaljujući suradnji s brojnim partnerima projekta OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo – ZAJEDNO. U priručniku su obrađene sve bitne teme, kao što su:

Vjerujemo da će mnogima ovaj priručnik pomoći u procedurama ugradnje te da će ako su sumnjali u prednosti ugradnje ta sumnja sada nestati. Ugradnja obnovljivih izvora energije put je ka energetskoj samoodrživosti. Na svakome je da procijeni svoje sposobnosti i mogućnosti te donese odluku u pravome smjeru.

Copy link
Powered by Social Snap