Pretraga

Nije sve tako crno: U Vukovaru se kroz zadnje dvije godine pokrenuo niz projekata

A- A+

U danima kada se prisjećamo njegove žrtve za Hrvatsku koju je podnio prije 31 godinu, trebali bismo imati na umu da je Vukovar i dalje jedan od naših većih gradova. Iako se mnogo govori o odlasku ljudi, u Vukovaru se pokreću brojni projekti, ulaže se u infrastrukturu i radi se na otvaranju novih radnih mjesta. Donosimo kratki presjek zadnje dvije godine.

Vukovarski vodotoranj

Vukovarski vodotoranj | Foto: koordinacija.hr

Iako se o Vukovaru najviše govori u kontekstu grada koji je stradao, upravo ovdje se u posljednjih nekoliko godina pokrenulo nekoliko velikih projekata. Sjećamo se otvorenja nove gradske tržnice u 2017. godini vrijedne 22.635.671,61 kuna, a od tada se nije stalo. Izdvojili smo pet projekata iz posljednje dvije godine.

Modernizacija Sportske dvorane i sanacija javne rasvjete

Završena je sanacija javne rasvjete u Ulici dr. Ante Starčevića te dijelu Kolodvorske ulice i dijelu Ulice Jana Bate u Borovu naselju. Sanacijom je obuhvaćena javna rasvjeta u duljini od 1,3 kilometara. Zamijenjeni su neispravni elektroenergetski kabeli, uzemljivač, 24 metalna stupa i betonska temelja i 50 svjetiljki. Nove svjetiljke opremljene su energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima.

U suradnji s Javnom ustanovom  ‘Sportski objekti Vukovar’ provedeni brojni radovi u svrhu modernizacije Sportske dvorane Borovo Naselje. Investicije su ukupno vrijedne 2.670.233,38 kuna s PDV-om te su sufinancirane sredstvima EU te sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Više o tome pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Nova višestambena zgrada u Vukovaru postala je dom za 21 obitelj: Ključeve je korisnicima uručio gradonačelnik Penava

Nova višestambena zgrada u Vukovaru postala je dom za 21 obitelj

U Vukovaru je završena izgradnja još jedne stambene zgrade, a u nju je u petak, 29. travnja, uselila 21 obitelj  iz najranjivijih kategorija povratnika i izbjeglica. Ključeve je korisnicima predao sam gradonačelnik. Ukupna vrijednost projekta je 1.262.436,00 eura, a financiran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini od 68 posto te uz nacionalno sufinanciranje u visini od 32 posto ukupne vrijednosti projekta. Više o tome pročitajte ovdje.

Medical Intertrade ima novo poslovno skladište

Tvrtka Medical Intertrade d.o.o. svoje je poslovanje u Vukovaru proširila novom skladišnom halom u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Sama investicija je vrijedna 30 milijuna kuna, a u novom poslovnom prostoru je trenutno zaposleno 58 djelatnika. Cilj izgradnje novog skladišnog prostora bio je osigurati veći kapacitet skladištenja, proširiti asortiman, omogućiti bolju opskrbu i bržu isporuku proizvoda prema kupcima kao i povećati učinkovitost poslovanja. Više o tome pročitajte ovdje.

Vukovar ulaže u energetsku učinkovitost

Gradonačelnik grada Vukovara, Ivan Penava, potpisao je ugovor o poboljšanju energetske učinkovitosti i modernizacije javne rasvjete na području Vukovara. Osim toga, na krovištima objekata Vodovoda grada Vukovara izgrađena solarna elektrana koja putem ukupno 1.266 panela i sunčeve energije proizvodi električnu energiju, a u konačnici i pitku vodu. Više o tome pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako je izgledao Vukovar poslije razaranja i danas, neke rane su zacijelile

Vukovar dobiva novu zgradu Ekonomske škole

Nova Ekonomska škola na dva kata bit će izgrađena na Olajnici te namijenjena optimalnom broju od 480 učenika, sastojat će se od 20 specijaliziranih učionica, 1 učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora uz sve potrebne servisne prostorije. Školska sportska dvorana bit će trodijelna, s 3 košarkaška terena, 8 blokova svlačionica s tuševima, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike te vanjskim terenima. Više o tome pročitajte ovdje.

Vukovar dobiva nogometni kamp

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara svečano je potpisan Ugovor o pravu građenja između Grada Vukovara i Hrvatskog nogometnog kluba ‘Vukovar 1991’. Riječ je o ugovoru o osnivanju prava građenja nogometnog kampa na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Vukovara površine 70.000 m2, u Borovu naselju. Više o tome pročitajte ovdje.

Vukovarski vodotoranj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap