Pretraga

Preobrazba gradske četvrti Borovo: Naselje postaje središte sportskog života Vukovara

A- A+

Kao jedan od ciljeva Grada Vukovara revitalizacija je i preobrazba gradske četvrti Borovo naselje. Nastavak atraktivnih sadržaja u Borovu naselju čini i nova šetnica uz Dunav u Ulici Jana Bate od Doma tehnike pa sve do kraja Borova naselja.

Foto: Grad Vukovar

Trg Dražena Petrovića s Plivalištem Vukovar i sportskom dvoranom sada je središte sportskog života Vukovara. Nazire se novo ruho zgrade Radničkog doma, a Perivoj Miše Barne pomladili su sadnicama mladog drveća. Povećao se i broj novih parkirališnih mjesta, a ulice će uskoro svijetliti novom LED rasvjetom.

Izdvojeni članak

Pola milijuna kuna za novi skate park u Vukovaru

Nova šetnica

Nastavak atraktivnih sadržaja u Borovu naselju čini i nova šetnica uz Dunav u Ulici Jana Bate od Doma tehnike pa sve do kraja Borova naselja. Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici. Iznos investicije je 2.150.000,00 kuna.

Šetnica će biti dugačka 985 metara, a u sklopu šetnice projektom je predviđeno pet odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 120 metara. Pristup na javnu površinu biti će osiguran preko postojećeg kolnog prilaza iz Ulice Jana Bate.

Izdvojeni članak

Vukovar dobiva nogometni kamp na površini od 70.000 kvadratnih metara

Moderna javna rasvjeta

Šetnica će biti opremljena urbanom opremom – betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta. Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici.

Copy link
Powered by Social Snap