Pretraga

Hrvatski grad prodaje parcele za 1 kunu po četvornom metru: Već ishođene građevinske dozvole

A- A+

Objavljen je javni natječaj Grada Đurđevac, koji poduzetnicima nudi iznimnu priliku – kupnju parcela s već ishođenim građevinskim dozvolama za izgradnju proizvodnih hala, i to po cijeni od samo kune po četvornom metru. Onima koji se odluče na ovaj pothvat će biti omogućeno i dobivanje dokumentaciju za prijavu svog projekta za EU fondove, kako bi im se olakšao proces prijave.

stari_grad_đurđevac

Stari grad Đurđevac; foto: Tea Ovničević

Uz već spomenute pogodnosti, nove vlasnike očekuje oslobođenje plaćanja komunalne naklade za sve novoizgrađene građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima. Prvih pet godina će to biti stopostotno, a u narednih pet godina će ovisiti o postotku izgrađenosti građevinskog zemljišta uz 100 postotno oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa, piše Poslovni dnevnik.

Spomenuta poduzetnička zona se prostire na 230.000 četvornih metara, a već ishođene građevinske dozvole predviđaju pravo građenja proizvodnih hala u rasponu od 360 do 1.800 četvornih metara. Gradonačelnik Hrvoje Janči je rekao kako se Đurđevac u hrvatskoj poslovnoj zajednici pozicionira kao dinamična lokalna samouprava koja promišlja potrebe i izazove koje donosi budućnost, uz maksimalno razumijevanje i potporu svim potencijalnim investitorima i poduzetnicima.

Izdvojeni članak

Đurđevac prijavio još jedan EU projekt: Uredit će preko 8 kilometara šumskih puteva

Pozitivni trendovi

– Trendovi u gospodarstvu su pozitivni, postojeći poduzetnici u našim zonama planiraju proširenje, imamo dva nova poduzetnika u novoj poduzetničkoj zoni, a jedan je već i krenuo s radovima. Grad je projektirao 8 hala za proizvodne djelatnosti te je raspisan natječaj gdje potencijalni investitori za 1 kunu mogu dobiti zemljište s građevinskom dozvolom za halu. S gotovom dokumentacijom poduzetnici se mogu prijaviti na EU natječaj za poduzetnike koji je u najavi i na taj način brzo realizirati svoj projekt, rekao je gradonačelnik Janči.

Podsjetio je i kako su trendovi u gospodarstvu pozitivni – postojeći poduzetnici u zonama Đurđevca planiraju proširenje, došla su dva nova poduzetnika u novoj poduzetničkoj zoni, a jedan je već i krenuo s radovima. Što se tiče ovog natječaja, gradonačelnik je rekao kako su se zainteresirani već javili i u grad te da vjeruje da će uskoro svjedočiti otvaranju novih radnih mjesta u zoni. Donosimo i tekst natječaja.

Copy link
Powered by Social Snap