Pretraga

Slavonski Brod traži izvođača radova za 2,5 milijuna eura vrijedan bazenski kompleks

A- A+

Grad Slavonski Brod raspisao je natječaj za izvođača radova koji bi, izgledno već do sljedećeg ljeta, trebao na ‘Vijušu’ izgraditi kompleks vanjskih bazena od četiri cjeline. Najveći od njih  imat će vodeni tornjem sa pet tobogana. Projekt se nastavlja na 2013. godine u rad puštene zatvorene bazene.

vanjski bazen | foto: Freepik

vanjski bazen | foto: Freepik

U tijeku je postupak javne nabave za izgradnju vanjskih rekreacijskih bazena s pratećim sadržajem u sklopu postojećeg kompleksa ‘Vijuš u Slavonskom Brodu. Procijenjena vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura s PDV-om, a rok prijave na natječaj je 29. studenoga.

Projekt izgradnje vanjskih bazena u Slavonskom Brodu predviđa izgradnju četiriju odvojenih cjelina koje se sastoje od bazena za djecu, bazena s masažama, bazen za učenje plivanja te bazena s toboganima odnosno vodenim atrakcijama. Predviđeni je rok za završetak radova je četiri mjeseca od uvođenja izvođača u posao, pa se tako Brođani nadaju kako bi se na bazenima mogli rashladiti već sljedeće ljeto.

bazeni Slavonski Brod | foto: Grad Slavonski Brod

bazeni Slavonski Brod | foto: Grad Slavonski Brod

Bazen za učenje plivanja u potpunosti je ukopana građevina četvrtastog oblika. Dječji bazen okruglog je oblika primjeren maloj djeci koji sadrži nekoliko efekata poput malog tobogana, vodenog drveta, vodenih topova i rotirajuće mete te je funkcionalno povezan s prostorom prskališta s više efekata (vodeni lukovi i podne mlaznice). Bazen s toboganima najveći je bazen planiran za izgradnju s vodenim tornjem koji sadrži pet tobogana i dvije velike kante za prskanje.

Iz Grada Slavonskog Broda kažu kako je projektom također predviđeno postavljanje tuševa za korisnike vanjskih bazena te hortikulturalno uređenje tako da se zelena površina formira pretežno prema prometnici. S funkcionalnog aspekta, uloga je zelenila vizualna barijera od bazena prema prometnici, stvaranje ugodne sjene odnosno efekta hlada te unošenje zelenog i živog materijala u dominantno izgrađen prostor. Među bazenima predviđeno je oblikovanje zelenog otoka.

bazeni Slavonski Brod | foto: Grad Slavonski Brod

bazeni Slavonski Brod | foto: Grad Slavonski Brod

Otvoreni bazeni u Slavonskom Brodu grade se unutar sportskog kompleksa ‘Vijuš’ koji već sadrži zatvorene bazene koji su pušteni u rad u rujnu 2013. godine. Sadrže tri zatvorena bazena s pratećim poslovnim prostorima, trgovina, dva ugostiteljska objekta, manju sportsku dvoranu, prostor za fitness, saunu, kupelj i solarij.

Pogledajte ovdje nagrađen dizajnerski projekt signalizacije na novim rovinjskim bazenima.

Copy link
Powered by Social Snap