Pretraga

Ugašen požar na skladištu u Zagrebu: Pogon najvećim dijelom spašen, u tijeku dogašivanje

A- A+

Sinoć je u Zagrebu izbio veliki požar na skladištu tvrtke Model Pakiranja d.d. na Žitnjaku. U gašenju požara je sudjelovalo čak 200 vatrogasaca, koji su se borili kako bi očuvali pogon tvrtke, u čemu su dobrim dijelom i uspjeli. Još uvijek je u tijeku dogašivanje.

Požar na Žitnjaku u Zagrebu, foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević je obišao mjesto velikog požara u Zagrebu, skladište tvrtke Model Pakiranja d.d. na Žitnjaku. S njime su u obilasku bili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i član Uprave Franjo Skoko.

– Vatrogasci su se borili cijelo vrijeme da očuvaju pogon koji je najvećim dijelom spašen, čime nije nastala značajna materijalna šteta koja je prijetila tvrtki u čijem skladištu je požar nastao, rekao je gradonačelnik Tomašević, istaknuvši kako je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.

Izdvojeni članak

Bager pogodio plinsku cijev u centru Zagreba: Plamen sukljao na Frankopanskoj, ozlijeđena četiri radnika

Požarom je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom, uglavnom kartonskom ambalažom. Ukupno su na gašenju požara, zajedno sa zamjenama na intervenciji, sudjelovala čak 54 vozila sa 200 vatrogasaca, profesionalnih i dobrovoljnih, kao i INA-e, koji su u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

Trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje vrše dogašivanje, a prema informacijama s mjernih postaja za praćenje kvalitete zraka, nisu bila zabilježena prekoračenja kvalitete zraka.

Copy link
Powered by Social Snap