Pretraga

Jednostavni trikovi za uređenje malih balkona

A- A+

Kada je u pitanju uređenje balkona posebna važnost pridaje se dodatcima koji će ugođaj boravka na balkonu učiniti nezamjenjivim. Iskoristite lampice, svijeće, jastuke i dekice te stvorite čaroban ambijent spajajući udobnost i praktičnost. Osim trikova kako učiniti vaš maleni balkon omiljenim mjestom za druženje, donosimo vam i neke nove ideje kroz već uređene balkone.

Ništa neće dati romantičniji ugođaj doli prigušenog svjetla kroz svijeće ili pak lampice I Foto: Unsplash

Neobično lijepo vrijeme donijela nam je ove dane “veljača-prevrtljača”, mameći nas da izađemo na osunčane balkone. No male oaze kao stvorene za ispijanje kave, za neke mogu predstavljati veliki problem – pogotovo kada je u pitanju uređenje.

Iz tog razloga kod renovacije balkona trebali bi obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Udobnost na prvom mjestu

Za početak, svaki balkončić, koliko god mali bio, trebao bi imati mjesto za sjedenje i ispijanje kave. Koristite udobno sjedište te brojne jastučiće kako bi boravak na balkonu bio što ugodniji.

Druga najvažnija stvar krije se u ambijentu. Betonski balkon s metalnom ogradom ne odaje dojam topline, no vi taj efekt možete postići vrlo jednostavno ukoliko iskoristite neke od ovih trikova. Za početak, uvedite dašak prirode kroz cvijeće i bilje koje će vam u trenutku promijeniti izgled balkona. Bilo da pustite puzavce da se penju po vašoj ogradi ili da objesite razne viseće biljke – boravak na balkonu bit će vam puno primamljiviji.

Lampice donose čaroliju

Jedan od trikova koji mnogi koriste krije se i u osvjetljenju. Ništa neće dati romantičniji ugođaj doli prigušeno svjetlo kroz svijeće ili pak lampice.

Kod namještaja je vrlo važno da obratite pažnju na to koliko on zauzima mjesta te na njegovu praktičnost, pogotovo kada je u pitanju otvoreni tip balkona. Često ćete biti uhvaćeni nespremni ako padne kiša ili dođe do većeg nevremena stoga je bitno da namještaj tada vrlo brzo i jednostavno možete unijeti u stan.

Kada ste sve to riješili ostaje vam samo personalizirati prostor. Stoga vam u nastavku donosimo neke od najljepše uređenih malih balkona koji će vam učiniti svako ispijanje kave najbajkovitijim ritualom.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap