Pretraga

Grad kupio zemlju od Crkve da napravi vrtić

A- A+

Grad Zagreb kupio je od Prvostolnog kaptola zagrebačkog nekretnine u vrijednosti 472.000 kuna. Nekretnine kupljene u Sesvetskom Kraljevcu nabavljene su radi izgradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec.

Grad Zagreb kupio je od Prvostolnog kaptola zagrebačkog nekretnine označene kao  2/3 dijela z.k.č. 2445, oranica Ul. Pavla Gregorijanca, površine 161 m2 i 2/3 dijela z.k.č. 2446, oranica Gornjopoljska, površine 1346 m2.

Nekretnine kupljene u Sesvetskom Kraljevcu nabavljene su radi izgradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec.

Na stranicama Službenog glasnika Grada Zagreba stoji kako će Grad Zagreb vlasniku nekretnina, dakle Crkvi, isplatiti kupoprodajnu cijenu u iznosu od 472.000,00 kuna prema procjembenom elaboratu br. 031/2021 iz veljače 2021., izrađenom od strane ovlaštenog stalnog sudskog vještaka za graditeljstvo i procjenu nekretnina Ivana Čeovića, dipl. ing. građ. iz Sesveta.

Izdvojeni članak

Kritičan balkon: U zagrebačkom vrtiću padale cigle na mjesto gdje se djeca igraju

Velika potreba za vrtićem

Za mnoge ovo je pozitivna vijest i nada u brzo rješavanje dugogodišnjeg problema jer se već više od 20 godina priča o potrebi za izgradnjom vrtića u Sesvetskom Kraljevcu. Naselje se u međuvremenu drastično povećalo tako da je porasla i potreba za vrtićem.

Gradska četvrt Sesvete već nekoliko godina intenzivno radi na tome da se neophodan vrtić sagradi, a čini se kako je kupnjom zemlje napravljen veliki korak.

 

Copy link
Powered by Social Snap