Pretraga

Kritičan balkon: U zagrebačkom vrtiću padale cigle na mjesto gdje se djeca igraju

A- A+

Roditelji čija djeca idu u jedan zagrebački dječji vrtić na Jarunu javili su medijima da u vrtiću padaju cigle i to točno na mjestu gdje se djeca igraju. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

vrtić

Dječji vrtić, ilustracija | foto: Unsplash

Nakon zadnjeg potresa roditeljima su rekli da je vrtić siguran.

U jednom zagrebačkom vrtiću odlomio se dio balkona, a cigle su pale na mjesto gdje se djeca inače igraju. Područje je ograđeno kantama za smeće kako mu se djeca ne bi približavala. Roditelji navode da su im nakon potresa rekli da je vrtić siguran za djecu, piše 24 sata.

Roditelji navode da na zgradi nije bilo nikakve naljepnice te da je voditeljica rekla da su vrtić pregledali statičari te da je siguran za boravljenje. U trenutku kada je došlo do odlamanja dijela balkona četiri vrtićke grupe bile su vani, srećom cigle nisu na njih pale, navode roditelji.

Izdvojeni članak

Lovrić otkrio u kakvom su zapravo stanju zagrebačke škole

Roditelji revoltirani

Roditelji, koji su se javili medijima, navode da nisu znali da je balkon problematičan. Kažu, voditeljica im je preko zajedničke WhatsApp grupe napisala da je problem s balkonom detektiran te da je statičar izašao na teren i procijenio da nema opasnosti. Na mjesto gdje je pao odlomljeni dio balkona postavljene su kante za smeće, ali i uklonjene sve igračke, kako djeca ondje ne bi išla.

– U komunikaciji s nadležnom službom u Gradu Zagrebu Objekt u Hrgovićima 20 biti će sutra ponovno od strane ovlaštenih statičara pregledan u cijelosti i po potrebi saniran po hitnom postupku. Mjesto događaja biti će osigurano od prilaska, odgovorili su iz vrtića.

Izdvojeni članak

Konačno adekvatni uvjeti: Školarci bi uskoro mogli u novu dvoranu vrijednu 11 milijuna kuna

Copy link
Powered by Social Snap