Pretraga

Split napokon dobiva natkriveni bazen: Bit će gotov do početka svibnja, ali neke je zbunio jedan detalj na fotografijama

A- A+

Sportsko društvo Jadran, koje se u svojoj stogodišnjoj povijesti proslavilo brojnim sportskim uspjesima ove će godine, a najkasnije do početka svibnja, konačno imati natkriveni bazen na Zvončacu i saniranu strojarnicu, stoji na službenim stranicama Grada Splita.

Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran I Foto: Grad Split

Grad Split s tvrtkama Tromont d.o.o. i Duol inženjering d.o.o. kao zajednicom ponuditelja zaključio je Ugovor o izvođenju radova na realizaciji projekta “Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran”.

Iz Grada navode kako je riječ o projektu u kojem vrijednost samih radova iznosi preko 9.8 milijuna kuna uključujući pripadajući PDV, kojega uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta provodi Grad Split u suradnji sa Sportskim društvom Jadran. Uz podršku Vlade, koja je radove na Zvončacu podržala sa 7,5 milijuna kuna, projekt bi trebao biti realiziran do početka svibnja 2021. godine.

Opsežna obnova

– Budući da bazen te prateći sportski i tehnički sadržaji nisu temeljitije obnavljani od 1981. godine, odnosno od 1991. kada su dograđene tribine i hotel, obnova će biti opsežna, no bez promjene gabarita i namjene građevine, poručuju iz grada.

Planirani radovi obuhvaćaju natkrivanje velikog bazena s dijelom okolnog platoa te tri reda tribina i to samonosivim balonom te kompletnu sanaciju i modernizaciju strojarnice, koji će, uz minimalan utjecaj na postojeću građevinu osigurati  racionalno i učinkovito korištenje sportskih sadržaja tijekom cijele godine.

Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran I Foto: Grad Split

Obnovit će se instalacije grijanja i hlađenja te sustavi ventilacije i elektroinstalacija, kao i vode i kanalizacije.

“Jadranove” će plivače i vaterpoliste, kao i građane, koji će također uživati mogućnost korištenja plivališta, sigurno veseliti i vijest da će se, zbog zimskog režima korištenja, sustav dograditi s mogućnošću grijanja vode, priopćili su na stranicama Grada te na službenoj Facebook stranici gdje su objavili i fotografije radove.

Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran I Foto: Grad Split

Zanimljivo je kako se na jednoj od njih vide i četiri instalacije koje podsjećaju na umjetne palme u plavo-bijeloj boji, koje stoje tik uz bazen.

Nije dugo trebalo da detalj upadne u oči komentatorima na društvenim mrežama.

– Još kada bi maknuli one užasne palme s ‘Dalma de Mallorce’, pisalo je ispod objave koja je unatoč pokojoj kritici obradovala mnoge Splićane.

Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran I Foto: Grad Split

Copy link
Powered by Social Snap