Pretraga

Ne znate kako biste riješili problem s neurednim vrtom? Evo kako spriječiti rast drača

A- A+

U bespućima Interneta, možete pronaći odgovor na svako vaše pitanje. Koliko god vam se to činilo nemoguće, zaista je moguće. Sve što trebate napraviti jest potražiti na pravim mjestima, ili postaviti pitanje gdje treba. Kada su u pitanju kućni popravci, Facebook grupe su odlično mjesto.

Ilustracija, foto: Unsplash; Evan Hein

Zajednice koje se stvaraju u Facebook grupama često znaju biti odlično mjesto za potražiti odgovore na sva pitanja koja vas more. Tako se u Facebook grupi Majstor u svom domu, koja trenutno ima preko 374 tisuće članova, nedavno postavilo vrlo jednostavno pitanje – čime zaliti dio iza kuće, gdje je zemlja, kako bi biljke prestale rasti?

Ako se odlučite imati vrt, to vrlo često nosi puno posla, što zahtijeva puno vremena. S druge strane, ako se o vrtu ne brinete, samo će rasti drač i izgledat će vrlo neuredno i zapušteno. Upravo zato je netko postavio ovo pitanje i naravno, dobio hrpu odgovora. Iako je bilo onih kojima nije bilo jasno zašto se želi zaustaviti rast biljaka, bilo je onih koji su ponudili nekoliko konstruktivnih savjeta.

Neki su savjetovali posipanje soli, cidokora, octa ili vruće vode (sa soli), a netko je dao i recept za mješavinu koja bi trebala uništiti sve – šalica kave soli, 2 l alkoholnog octa, 10 kapi deterdženta za suđe, 3 litre vode, promiješati i dobro pošpricati. To bi trebalo držati oko dva mjeseca.

Izdvojeni članak

Sami želite skinuti vinas pločice? Sve što će vam trebati su fen i špahtla

Drugi savjet je bio zaliti sve s betonom. Ipak, upozorili su da je potrebno napraviti natpust s obje strane od zidova po sredini, kako bi se formirao svojevrsni jarak koji će odvoditi oborinsku vodu. Među komentarima se našao i jedan vrlo detaljan, koji je predložio stavljanje katran ljepenke.

– Staviti katran ljepenku 3 mm uz temelj i preko površine i na ogradni zid u smjeru lijevo desno s preklopom i preklop prema padu. Betonom 10 cm od zida do zida izliti stazu i naravno voditi računa o padu zbog otjecanja vode. To bi vas moglo po mojoj procjeni izaći oko 3.000 kn, materijal i ruke. Neka je i staza dugačka 10 metara i široka jedan. S time biste trajno riješili sve, pisalo je u jednom komentaru.

Copy link
Powered by Social Snap