Pretraga

Nevjerojatan stan u renti spaja kuhinju i WC u istoj prostoriji – operite kosu dok kuhate juhu

A- A+

Potražnja stanova za najam u Zagrebu je kao i uvijek visoka, a uz zgrade neupotrebljive od potresa dostupnih stanova sve je manje. Uz postepeno ukidanje on-line nastave sve više učenika i studenata vraća se u Zagreb. Nevjerojatan primjer stana na Trnju spaja kuhinju i kupaonicu. Cijena? Prava sitnica.

stan | izvor: unsplash

Nakon potresa koji je pogodio Zagreb i oštetio mnoge stanove ponuda stanova za najam sve je manja, a potražnja je standardno visoka. Iako su stanovi za studentski budžet često primjer pragmatičnog i nesvakidašnjeg uređenja u kojem se nastoji stisnuti što više sadržaja u mali prostor, postoje primjeri koji takva nastojanja dižu na novu razinu. Jedan takav primjer nalazi se na zagrebačkom Trnju, a u svega 25 kvadrata nudi sve što je prosječnom čovjeku potrebno za život.

Izdvojeni članak

Španjolska uvodi zakon o kontroli stanarina i bonuse od 250 eura za mlade

Prosječna garsonijera od 25 kvadrata na prvi pogled čini se kao uobičajen prizor koji svakodnevno možemo naći na oglasniku. Odvojeni WC, dnevna soba koja uz kauč na razvlačenje postaje spavaća soba i kuhinja, to jest kupaonica. Da, dobro ste pročitali, kuhinja i kupaonica ista su prostorija – tzv. kuhaonica. Dok većina studentskih stanova kuhinju spaja s dnevnom sobom, ovaj nesvakidašnji primjer objedinio je naizgled nespojive elemente – kuhinju i kupaonicu.

kuhinja-kupaonica | izvor: index oglasi

I dok je ovakva solucija definitivno praktična u vidu blizine instalacija i odvoda, ostaje pitanje komfora i sigurnosti ovog ingenioznog koncepta. Zavjesa vas svakako štiti od neželjenih pogleda dok iz tuša škicate na rižu koja se kuha pokraj vas, ali predstavlja i potencijalnu opasnost od požara. No, s druge strane, čak i u slučaju požara jednostavno možete usmjeriti tuš u njegovom smjeru te ga brzo i efikasno ugasiti. Daljnja beneficija ovog suvremenog rješenja je i sušilo za posuđe na perilici za rublje. Centrifuga će definitivno pomoći da se posuđe brže posuši, ali ostaje pitanje održivosti takvog principa sušenja posuđa – osim ako ne koristite isključivo metalno i plastično posuđe u kakvom smo imali prilike uživati u osnovnoj školi.

suho posuđe | izvor: unsplash

Za sve ljubitelje mirisa prženog u kosi, uz kuhaonicu će uštedjeti na skupim parfemima i dezodoranima – pogotovo ako spadaju među one koji petkom kuhaju isključivo ribu. A ta ušteda svakako će im dobro doći, jer cijena ovog feng shui remek djela i nije baš sitnica – 2400 kuna + režije. No iako je mjesečni najam relativno visok za ponuđeno, imajte na umu da vam je uz ovakvo uređenje sve uvijek – na dohvat ruke.

Više informacija i slika potražite na linku.

Nevjerojatan stan u renti spaja kuhinju i WC u istoj prostoriji – operite kosu dok kuhate juhu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap