Pretraga

Velika policijska akcija u Istri, dosad uhićene tri osobe: Sumnja se na bespravnu gradnju

A- A+

USKOK trenutno vrši pretrese nekoliko stanova, poslovnih prostora i kuća od osoba za koje se sumnja za zlouporabu službenog položaja i ovlasti ili poticanja zloporabe službenog položaja. Lokacije se prostiru diljem Istre, a do sada su uhićene tri osobe.

Policija

Prva privedena osoba bila je Mladen Kancelar, nekadašnji čelnik Ureda državne uprave. U njegovu su kuću u zaseoku Frkeči kraj Barbana rano jutros ušli djelatnici policije i PNUSKOK-a. Kancelar je s policajcima razgovarao na terasi pred kućom, a nakon dva sata pretresa tijekom kojeg su mu pregledani kuća i auto odveden je u policijskom automobilu, objavila je Istra24.

Privedena je i Dora Komparić, bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje Grada Vodnjana. Privođenju Dore Komparić prethodio je višesatni pregled kuće, tijekom kojeg je oduzeto njeno računalo i par USB-ova, piše Istra24.

Treća uhićena osoba je Dragan Štokovac, vlasnik tvrtke Štok d.o.o. iz Peroja. Kako saznaje Glas Istre, Štokovac je povezan upravo sa slučajem jednog slovenskog vlasnika nekretnine na području Vodnjana. Tvrtka Štok registrirana je za više djelatnosti, među kojima su građevinarstvo i arhitektura.

Ovo uhićenje dodatno rasvjetljava modus operandi po kojem su postojale tri razine. Na prvoj su zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, na drugoj poduzetnici, odnosno građevinci, geodeti i arhitekti kao posrednici, te na trećoj vlasnici nekretnina, piše Glas Istre.

Četvrta osumnjičena osoba je Damir Janko, a policajci od ranog jutra pretražuju više objekata u vlasništvu obitelji Janko. Janko se povezuje s brojnim aferama vezanim za pogodovanja pri urbanizacijama, legalizacijama i drugim prostorno planskim aktivnostima koja su se godinama događali na području grada Vodnjana, piše Večernji list.

Copy link
Powered by Social Snap