Pretraga

Zbog odličnih rezultata ove godine, Adris grupa planira daljnje ulaganje u zagrebačke i splitske hotele

A- A+

Adris grupa je objavila rezultate za dosadašnjih devet mjeseci u 2021. godini te odličnu usporedbu s prijašnjim godinama. Iz tih razloga planira nastaviti daljnje pripreme projekata obnove zagrebačkih hotela i splitskog hotela Marjan. Do sada su u ovoj godini uložili više od 200 milijuna kuna. Iako je pandemija oštetila večinu turističkih i ugostiteljskih objekata, ova godina je za Adris grupu nalik predpandemijskoj.

Grand Park Hotel Rovinj | Adris grupa

Adris grupa u prvih devet mjeseci 2021. godine ostvarila je ukupni konsolidirani prihod u iznosu od 4,51 milijardu kuna, što je za 23 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 4,18 milijarde kuna i za 25 posto je veći od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,065 milijardi kuna, što je tri posto manje od ostvarenog u predpandemijskoj 2019. godini. Neto dobit za prvih devet mjeseci 2021. godine iznosi 605 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

Planira se izgradnja novog trgovačkog centra u središtu grada, ulaganje od 130 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci ostvarena je prodaja od 1,34 milijuna jedinica, što je rast od 96 posto u usporedbi s prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem, odnosno 76 posto ostvarenoga rekordne 2019. Pri tome je istarski dio turističkog poslovanja ostvario 86 posto prodaje iz 2019. godine, zagrebački hoteli 36 posto, a dubrovački 44 posto prodanih jedinica. U istarskom dijelu najbolje je poslovao luksuzni segment, ostvarivši, u usporedbi s 2019. godinom, 96 posto prodanih jedinica. Analizira li se pak samo glavna sezona, odnosno razdoblje lipanj-rujan 2021. godine, luksuzni je segment ostvario 13 posto bolju prodaju u usporedbi s rekordnom 2019. Dio Adris grupe koji se bavi turizmom zove se Maistra.

Adris grupa | Adris grupa

Provedba cijelog niza definiranih poslovnih aktivnosti, uz dobro diverzificiran portfelj poslova, dugoročni fokus na segment turizma koji kreira najveću stopu dodane vrijednosti te kvalitetno upravljanje troškovima, u podlozi su rezultata realiziranog u prvih devet mjeseci 2021. godine. Pri tome, posebno je za istaknuti rezultat trećeg tromjesečja u kojemu je konsolidirani neto rezultat Adris grupe za 14 posto veći od usporedivog razdoblja 2019. godine. Iako je osjetan povratak uobičajenim poslovnim aktivnostima, i dalje poslujemo u okolnostima povećanih neizvjesnosti i naglašenih rizika uzrokovanih, primarno, pandemijom. Pri tome, realizirani rezultat osigurava i nadalje stabilnost cijele Grupe te kapacitet sustava u realizaciji strateškog plana investicija ključnog za održivi rast i razvoj, kaže predsjednik Uprave Marko Remenar.

Copy link
Powered by Social Snap