Pretraga

Hrvatski grad na inicijativu građana dobio svoju prvu 3D zebru

A- A+

Na postojećem pješačkom prijelazu u ulici Kralja Petra Krešimira IV u Karlovcu postavljena je 3D zebra. Ulica je dosta prometna, a prijelaz koriste mnoga djeca na putu do škole kao i ostali građani. Inicijativu je pokrenulo Vijeće Gradske četvrti Gabrik.

3D pješački prijelaz u Karlovcu | Foto: KAkvart

U ulici Kralja Petra Krešimira IV na postojećem pješačkom prijelazu postavljena je 3D zebra. Inicijativa je to Vijeća Gradske četvrti Grabrik koju su realizirali kroz ovogodišnji natječaj KAkvart. Postojećim pješačkim prijelazom prolazi veliki broj djece na putu do škole, kao i ostali pješaci.

– Ulica je dosta prometna i svjedoci smo i velikih brzina automobila, istaknuo je Frane Kaleb, predsjednik Vijeća GČ Grabrik i dodao kako se nakon izrade stručnog projekta prišlo izradi 3D zebre. Sad je postignut vizualni efekt izgleda pješačkog prijelaza u tri dimenzije, a koji ima za cilj potaknuti vozače na smanjivanje prekomjerne brzine, te osigurati veću sigurnost pješaka.

– Izrada 3D zebre je odrađena s provjerenim materijalom tzv. hladnom plastikom, čime se postiže dugotrajno postojanje i 3D efekt, od bijele, sive i crne boje. Osim toga izrada 3D zebre daje posebnu estetsku stranu izgleda pješačkog prijelaza, kao i Ulice Kralja Petra Krešimira IV u cjelini, istaknuo je Frane Kaleb predsjednik Vijeće gradske četvrti Grabrik. Glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.

Copy link
Powered by Social Snap