Pretraga

Vlada RH: Sanacija štete na cestama Bjelovarsko-bilogorske županije i gradnja mosta kod Skradina

A- A+

Vlada RH je na sjednici odobrila sanaciju štete na cestama i infrastrukturi koje su nastale kao posljedica olujnog nevremena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Donesena je i odluka o gradnji mosta kod Skradina vrijednog 9,9 milijuna kuna.

Posljedice nevremena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji | MUP RH

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Županiju 15. rujna 2022. godine izazvalo je ogromnu štetu na stambenim, gospodarskim i drugim objektima, kao i na postojećoj cestovnoj infrastrukturi.

– Zaključkom se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zadužuje da, u suradnji s društvom Hrvatske ceste, Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Županijskom upravom za ceste BBŽ-a, osigura provedbu svih aktivnosti za ublažavanje šteta na cestovnoj infrastrukturi, stoji u izvješću sa sjednice Vlade RH koja se održala 5. listopada. U tijeku je postupak procjene nastalih šteta te će se po dobivenom izvještaju MInistarstvo osigurati novac potreban za sanaciju.

Vlada je na toj istoj sjednici donijela Odluku o promjeni granice pomorskog dobra radi građenja, rekonstrukcije i održavanja državne ceste DC56 kod Skradina. Donošenjem ove Odluke iz područja pomorskog dobra izuzima se nekretnina u k.o. Skradin i briše se u zemljišnim knjigama kao opće dobro – pomorsko dobro te se upisuje u zemljišne knjige kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu RH. Nekretninu na upravljanje preuzimaju Hrvatske ceste.

Osnovni razlog pokretanja postupka promjene granice pomorskog dobra je izgradnja mosta Skradin (Rivina Jaruga), odnosno rušenje postojećeg te izgradnja novog mosta preko vodotoka Rivina jaruga, s dogradnjom pješačko-biciklističke staze Skradin – ulaz u Nacionalni park Krka. Planirana vrijednost investicije iznosi 9,9 milijuna kuna (bez PDV-a), a cilj projekta je osigurati siguran prijelaz pješaka i biciklista preko vodotoka Rivina jaruga.

Copy link
Powered by Social Snap