Pretraga

Zdravstvo nam se raspada, a Beroš obnavlja WC u Ministarstvu za više od 2 milijuna kuna

A- A+

Ministarstvo zdravstva je vjerojatno jedno od najbitnijih ministarstava u državi, a u Hrvatskoj i nije toliko dobro sređen, što se vidjelo u nekoliko proteklih dana. I dok bi se trebao ulagati novac u reforme i lijekove, u Hrvatskoj se ulaže u obnovu sanitarnih čvorova u zgradi Ministarstva. Obnova čvorova koja košta više od 2 milijuna kuna.

Ilustracija, foto: Unsplash; Jan Antonin Kolar

U Elektroničkom oglasniku javne nabave, 3. kolovoza objavljena je obavijest o nadmetanju pod nazivom ‘Nabava izvođenja radova na obnovi sanitarnih čvorova’, a gdje se traže izvođači za rekonstrukcija devet sanitarnih čvorova u prostorijama Ministarstva zdravstva, na adresi Ksaver 200a. Procijenjena nabava izvođenja radova iznosi preko 2,3 milijuna kuna, piše net.hr.

U Projektu rekonstrukcije sanitarnih čvorova u prostorijama Ministarstva zdravstva u Zagrebu, koji je napisan 2017. godine, piše da zgrada Ministarstva zdravstva ima 9 sanitarnih čvorova koji su u lošem stanju i da je potrebna njihova rekonstrukcija u smislu novih pregradnih zidova, obloga zidova, novih sanitarnih elemenata i instalacija.

Izdvojeni članak

Idejni projekt izgradnje Zdravstvenog centra Hvar: Ministarstvo zdravstva dalo pozitivno mišljenje

Ukupna neto površina sanitarnih čvorova je 115,75 m2. Najmanji WC, onaj koji je u opširnoj dokumentaciji označen kao ‘WC 7’ površine je 4,27 kvadratna metra, dok najveći sanitarni čvor ‘WC 5’ ima površinu od 19,36 m2. Rok za dostavu ponuda za izvođenje ovih radova, koji su detaljno pojašnjeni je 25. kolovoz 2022. godine.

Još radova

Ovo nisu jedini radovi na održavanju njihove zgrade koje Ministarstvo planira provesti. Natječaj za usluge popravka i održavanja električnih i mehaničkih instalacija u zgradama je objavljen 13. lipnja 2022. godine objavili , a ti su radovi procijenjeni na 1.300.000 kuna. Za to je napravljen i elaborat, iz kojeg je vidljivo da će se popravci i održavanje raditi na dva objekta – objektu A1 na adresi Ksaver 200a čija je ukupna površina 6.763,8 m2 i na objektu F-5 na adresi Ksaver 200, ukupne površine 1.272,94 m2.

U ovom slučaju je već poznato tko bi trebao biti izvođač radova, na stranicama Elektroničkog oglasnika javne nabave 28. srpnja 2022. godine objavljena je odluka o odabiru ponude. Na natječaju je pobijedila tvrtka Sustenta razvoj i upravljanje d.o.o., koja bo trebala obaviti ove radove za 1.170.060,00 kuna, odnosno 1.462.575,00 kuna s uračunatim PDV-om. Sustenta razvoj i upravljanje d.o.o. osnovana je 2012. godine s ciljem pružanja usluga u području Facility Managementa, stoji na službenim stranicama tvrtke.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap