Pretraga

Krapinsko-zagorska županija gradi 140 mobilnih kućica za stradale u potresu

A- A+

O izgradnji mobilnih kućica za potrebe privremenog smještaja sugrađana na potresom pogođenom području i obnovi od potresa privatnih zgrada i kuća na području Krapinsko-zagorske županije raspravljalo se prilikom službenog posjeta ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića Krapini. Na području županije realizira se 155 projekata obnove ukupne vrijednosti 52 milijuna eura.

Primjer izgleda mobilne kućice

Primjer izgleda mobilne kućice | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Izvorno je bio plan napraviti 500 takvih mobilnih kućica, ali s obzirom na to da su u županiji u međuvremenu ustvrdili da taj broj neće biti potreban, odlučili su se na 140 takvih objekata. Oba izvođača su iz Krapine te rade kućice koje su veličine 25 odnosno 35 kvadrata. Radi se o tvrtkama Jedinstvo Krapina i Alu forma. Bačić je u društvu župana Željka Kolara i gradonačelnika Krapine Zorana Gregurevića obišao pogone spomenutih tvrtki te još dva gradilišta zamjenskih kuća u Slanom potoku pokraj Gornje Stubice.

Ministar Bačić KZŽ

Ministar Bačić u Krapinsko-zagorskoj županiji | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Zahvalio se županu Kolaru te svim gradonačelnicima i načelnicima s područja županije na završetku velikog broja projekata, pogotovo kad je u pitanju konstrukcijska i cjelovita obnova zgrada javne namjene. Prisjetimo se Bačićevog prijašnjeg posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji.

Izdvojeni članak

Bačić posjetio Krapinsko-zagorsku županiju: ‘Ova županija će biti prva koja će dovršiti obnovu’

– Mogu izraziti zadovoljstvo sa suradnicama na kvalitetnom poslu koji je već napravljen i koji će biti napravljen u rokovima u narednim tjednima, poručio je ministar Bačić.

Na području Krapinsko–zagorske županije i svih jedinica lokalne samouprave, do kraja godine sanirat će se 80 klizišta, a investicija je vrijedna oko sedam milijuna eura. Na razini Republike Hrvatske uloženo je 15 milijuna eura i dosad sanirano 182 klizišta.

Copy link
Powered by Social Snap