Pretraga

Galerija: Novi stadion Slaven Belupa imat će sky box sjedala i četiri natkrivene tribine

A- A+

Koprivnički prvoligaš planira obnoviti svoj stadion. NK Slaven Belupo trenutno trenira na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ koji je u poprilično derutnom stanju za jednog prvoligaša. Idejni plan je napravljen, a klub je trenutno u potrazi za financijskim sredstvima uz pomoć kojih bi se realizirao ovaj projekt. Stadion bi trebao biti nadograđen s četiri nove natkrivene tribine i sve bi bile spojene. Idejni projekt izradila je tvrtka Forma Biro, a vrijednost projekta je između 14 i 15 milijuna eura.

Stadion Slaven Belupo5

Idejni projekt novog stadiona Slaven Belupa | Foto: Forma Biro

Stari stadion ‘Ivan Kušek Apaš’ koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa trebao bi poprimiti novo ruho. U planu je nadogradnja četiri nove natkrivene tribine, izgradnja sky box sjedala, VIP salon, prostor za novinare i nove prostorije Škole nogometa. Podravski list dobio je na uvid idejni projekt koprivničke projektantske tvrtke Forma Biro koja je vizualno prikazala novi izgled stadiona. Naime, na istom mjestu gdje se trenutno nalazi prilično derutan i skroman stadion, izgradilo bi se moderno zdanje s 8125 sjedećih mjesta, na kojem bi tribine bile neposredno uz travnjak, što stvara poseban gušt gledateljima, ali i igračima.

Izdvojeni članak

Galerija: Velika rekonstrukcija stadiona iz 1924. studija DBA

Gradilo bi se u tri faze, s time da se prva odnosi na izgradnju sjevera, istoka i juga. Te tri tribine bile bi povezane krovnom konstrukcijom. Druga i treća faza odnosi se na postojeću zapadnu tribinu, koja bi izgledala sasvim drugačije. Prvo bi se išlo u gradnju nosive konstrukcije nove zgrade ispred zapadne tribine, koja nosi novo natkrivanje cijele zapadne tribine te uređenje trećeg kata. Tamo bi se nalazili prostori za novinare, VIP salon i sky box sjedala.

Drugim riječima, postojeći zapad proširio bi se za dodatnih šest metara prema parkiralištu. Treća faza odnosi se na uređenje ostalih etaža prednje zgrade, a pritom se misli na prizemlje s poslovnim prostorima, na prvi kat s otvorenim prostorom za navijače i apartmanima, a apartmani bi bili i na drugom katu. U tim apartmanima bili bi smješteni igrači, a poslovni prostori mogli bi imati širu namjenu, čak i ugostiteljsku.

Stadion bi se proširio za 4991 sjedeće mjesto. Novi kapacitet bio bi 8125, a trenutni je 3134. Pritom bi 2960 sjedalica otpalo na sjever i jug. Svaka tribina imala bi 12 redova, odnosno 1480 sjedala, a podno sjeverne nalazile bi se i prostorije za potrebe Škole nogometa. Također, 12 redova bilo bi na istoku, na koji bi stalo 2482 gledatelja. Kapacitet zapada bi bio smanjen na 2255 gledatelja. U planu je, naime, 428 VIP mjesta, s time da se 275 odnosi na VIP goste, 72 na novinare, koji sada rade u prilično lošim uvjetima, a 81 mjesto za Skybox.

Sama renovacija i nadogradnja zapada stajala bi koliko i izgradnja triju ostalih tribina. Drugim riječima, za prvu fazu predviđeno je malo više od sedam milijuna eura, a isto toliko za drugu i treću fazu. Slaven Belupo je trenutno u fazi pronalaska financijske pomoći za izgradnju novog stadiona od HNS-a i Hrvatske. Barem 50 posto ukupnog iznosa trebalo bi stići izvana. Jasno, kao opcija u obzir dolaze i sponzori.

Pogledajte ovdje kako napreduju radovi na novom sportskom kompleksu Vinež u Labinu.

Copy link
Powered by Social Snap