Pretraga

Foto: Drniš za 5,4 milijuna eura gradi modernu zgradu za starije osobe prema idejnom rješenju vv-projekta

A- A+

Osigurana su financijska sredstva za izgradnju nove zgrade Centra za starije osobe u drniškom naselju Pazar. Građevinska dozvola za projekt već je izdana, a idejno rješenje stvarno je impresivno. Zgrada moderne vizure obuhvaća pametno raspoređen prostor, odličnog balansa između zatvorenog i otvorenog prostora, uz puno zelenila i suvremene sadržaje.

Centar za starije osobe Drniš

Centar za starije osobe Drniš | foto: Grad Drniš

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju projekta Izgradnja i opremanje Centra za starije osobe Drniš. Projekt je odobren u okviru poziva Izgradnja i opremanje centara za starije osobe iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026., a gradit će se u drinškom naselju Pazar. Riječ je o modernom objektu koji značajno podiže standrad kada je u pitanju institucionalni smještaj osoba treće životne dobi.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgleda novi Dom za starije u Labinu, gradila ga je tvrtka DeConte

Gradu Drnišu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 5.454.000 eura za izgradnju Centar za starije osobe Drniš koji će imati kapacitet za smještaj 100 starijih i nemoćnih osoba, te poludnevni boravak njih još 50. Očekuje se potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima. Nakon što gradilište bude otvoreno radovi bi trebali trajati 30 mjeseci.

Centar za starije osobe Drniš

Centar za starije osobe Drniš | foto: Grad Drniš

Idejno rješenje prema kojemu je izdana građevinska dozvola izradila je tvrtka vv-projekt iz Splita. Zagrada je projektirana za stalni smještaj i poludnevni boravak osoba treće životne dobi. Predviđa konstrukciju jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, restorana, liječničke ordinacije, prostora za fizikalnu terapiju, frizerskog salona, ugostiteljskog objekta, prostorija za društvene aktivnosti.

U Centru je predviđen smještaj pokretnih i aktivnih korisnika, polupokretnih i nepokretnih korisnika. Iz Grada Drniša ističu kako je realizacija ovog projekta rješenje dugogodišnjeg problema nedostatka smještaja za stare i nemoćne osobe.

Centar za starije osobe Drniš

Centar za starije osobe Drniš | foto: Grad Drniš

U Puli se obnavlja i dograđeuje Dom za starije osobe, sve o projektu doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap