Pretraga

Sigurno ste vidjeli ovu zgradu na Tkalčićevoj, sada se prodaje

A- A+

Na stranici jedne agencije za nekretnine osvanuo je vrlo neobičan oglas. Na adresi Radićeva ulica 32, odnosno poviše Tkalčićeve ulice, prodaje se čitava zgrada. Ogromno zdanje staro preko 180 godina koje pokriva površinu od 1.347,26 kvadratnih metara, zapravo su prazni katovi podijeljeni obnovljenim međukatnim pregradama, dok pregradnih zidova gotovo pa i – nema. Sukladno neobičnim specifikacijama objekta, cijena za prodaju ostaje otvorena za ponude.

Zgrada na Kožarskoj | foto: croatianpropertyandmore

Osvanuo je vrlo neuobičajen oglas za nekretninu, na adresi Radićeva ulica 32. U pitanju je nekretnina kakva se na oglasima ne može često vidjeti – na stranici croatianproperty&more, naime, oglašena je prodaja čitave zgrade uz jednu od najstarijih zagrebačkih ulica.

Zgrada koja je na prodaju smještena je u samom centru Zagreba, između Radićeve i Kožarske ulice koja se spaja sa Tkalčićevom. Na udaljenosti 300 metara od glavnog trga, u pješačkoj je zoni, sa strane Tkalčićeve odmah iznad ljetne terase pivnice Mali medo. Oglas navodi kako se procjenjuje da je zgrada izgrađena prije otprilike 185 godina; a tkogod kupi ovu nekretninu, dobit će prizemlje, tri kata i potkrovlje neuređenog interijera.

Izdvojeni članak

Prostranost stambenog prostora: U koliko kvadrata žive građani Zagreba?

Oglas budućim kupcima predlaže prenamjenu prostora u hotel od četiri zvjezdice, sa dvadeset soba. Prema opisu, riječ je o obnovljenoj unutrašnjoj konstrukciji, a i krov je obnovljen. U oglasu je navedeno i da je renovirana istočna fasada, no potencijalni kupci upozoreni su kako objekt zahtijeva dodatne radove i uređenje. Iz slika unutarnjeg prostora ove zgrade, može se uočiti kako je unutrašnja konstrukcija bila izmijenjena pa su tako vidljivi nepregrađeni prostori katova, koji čekaju na zidne pregrade.

Unutarnji dijelovi ‘vanjskih’ zidova konstrukcije ostaju neožbukani, odnosno djeluje kao da je žbuka sa tih zidova bila uklonjena kako bi se iznova izveli kompletni radovi, a za pregrade između katova se doima da su od betona. Tkogod se uputi u kupnju ove nekretnine, za cijenu koja je otvorena za pregovore, dobit će 1.347,26 kvadratnih metara prostora za kompletno uređenje, s nevjerojatnim pogledom i na neprocjenjivoj lokaciji.

Ovdje saznajte više o uvijek aktualnoj temi poreza na nekretnine.

Copy link
Powered by Social Snap