Pretraga

Završena POS zgrada u dalmatinskom gradu, korisnici useljavaju

A- A+

U Solinu je završena gradnja POS stambeno-poslovne zgrade s 17 stanova i jednim poslovnim prostorom. Zgrada je površine 1.478 kvadrata, a vrijednost investicije iznosi približno 2,35 milijuna eura. Prilikom uručenja ključeva najavljena je nacionalna strategija rješavanja stambenih pitanja kojom će biti obuhvaćeni prazni stanovi u većim gradovima.

POS Solin

POS Solin | foto: Ministarstvo graditeljstva

Završena je POS zgrada u Solinu, građevina sadrži 17 stanova ukupne površine 1.478 kvadrata, a nalazi se na adresi Solinske mladeži 55 i 69 u Solinu. Vrijednost investicije je oko 2,35 milijuna eura od čega su poticajna sredstva Republike Hrvatske oko 524 tisuće eura.

Grad Solin je osigurao zemljište i komunalno opremanje građevine s priključcima, uključujući i komunalni doprinos, bez naknade. Uz navedeno, Grad je bespovratno sufinancirao i izgradnju građevine s približno 150.000 eura.  Kupoprodajna cijena stana iznosi 1.489,50 eura za kvadrat, dok je procjena tržišne vrijednosti utvrđena u prosjeku oko 2.410 eura po kvadratu.

Izdvojeni članak

Foto: Tvornica boja i lakova postaje luksuzna zgrada s privatnim parkom i bazenom

Ključeve su novim vlasnicima uručili potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, direktor APN-a Dragan Hristov, zamjenik župana Ante Šošić te gradonačelnik Dalibor Ninčević. Bačić je ovom prigodom najavio kako će do travnja 2024. po prvi put biti izrađena nacionalna strategija rješavanja stambenih pitanja, kojom će biti obuhvaćeni i prazni stanovi u većim gradovima.

– Prvi put pristupamo izradi nacionalne strategije rješavanja stambene problematike za razdoblje do 2030. U izradi strategije u suradnji s tijelima lokalne samouprave obuhvatit ćemo i stanove u kojima nitko ne stanuje, rekao je Bačić novinarima, te najavio gradnju stanovi za najam i prodaju po povoljnijim cijenama, koje su osobito priuštive mlađoj populaciji

Dodao je kako su od Hrvatske elektroprivrede (HEP) dobiveni podaci o praznim sinovima u kojima nitko ne živi, a s druge strane postoji veliki broj građana koji nisu u stanju riješiti stambeno pitanje.

Pogledajte ovdje podatke Državnog zavoda za statistiku koji govore da je gotovo svako treće kućanstvo u Hrvatskoj samačko.

Copy link
Powered by Social Snap