Pretraga

Foto: Tvornica boja i lakova postaje luksuzna zgrada s privatnim parkom i bazenom

A- A+

Napuštena i zapuštena parcela nekadašnje dubrovačke tvornice boja i lakova ‘Astra’ u siječnju bi trebala postati veliko gradilište istoimenog luksuznog stambeno-poslovnog centra koji će na jednoj etaže imati bazen, te privatni park. Investitor je tvrtka Beta nekretnine, a idejno rješenje potpisuje TAB architecture.

Astra kompleks

Astra kompleks | foto: Marin Tošić, Tab Architecture d.o.o.

Na lokaciji bivše tvornice boja i lakova ‘Astra Dubravka’, u strogom poslovnom centru Dubrovnika uskoro kreće izgradnja luksuznog stambeno-poslovnog centra ‘Astra’, izvještava slobodnadalmacija.hr. Kompleks će imati dvije poslovne i četiri stambene etaže. Cijela priča odiše luksuzom. Zagrada će imati bazen, ali i zajednički privatni park za stanare.

Grad Dubrovnik, odnosno njegov Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje još rujna 2021. izdao građevinsku dozvolu za izgradnju visoke samostojeće poslovno – stambene građevine. Uz prethodno uklanjanje postojećih poslovnih građevina na parceli površine 2610 četvornih metar.

Astra kompleks

Astra kompleks | foto: Marin Tošić, Tab Architecture d.o.o.

Astra kompleks

Astra kompleks | foto: Marin Tošić, Tab Architecture d.o.o.

Investitor projekta je tvrtka Beta nekretnine, tvrtka osnovana 2015. godine koja se bavi kupnjom, adaptacijom te iznajmljivanjem i prodajom nekretnina, ali i razvojem projekata. Kristina Žilić, članice uprave Beta nekretnina, kaže kako će se objekt sastojati od ukupno 33 stambene jedinice i 89 garažnih mjesta. Jedna od stambenih jedinica bit će i penthouse s bazenom i terasama na samom vrhu objekta.

– Stanovi će imati između 44 i 114 kvadrata, a o objekt će obilovati zelenilom te će budući stanari imati i privatni park na razini drugog kata, rekla je Kristina Žilić za slobodnadalmacija.hr dodavši kako se dolazak strojeva na gradilište očekuje u siječnju 2024., te da će se prilikom građenja koristiti najmoderniji materijali.

Projektant stambeno-garažno-poslovnog objekta je tvrtka TAB architecture. Izvođač radova na budućem kompleksu bit će pak tvrtka Meštar Hendić koja se već iskazala na izgradnji u Dubrovniku i njegovoj okolici te na otoku Hvaru.

Copy link
Powered by Social Snap