Pretraga

Infobip predstavio kampus Alpha Centauri vrijedan više od 150 milijuna kuna

A- A+

Infobip je u naselju Sveta Klara predstavio svoj najveći inovacijski centar u svijetu, kampus Alpha Centauri. Vrijednost kampusa iznosi preko 150 milijuna kuna, a gradilo ga je 35 tvrtki. Prostire se na osam katova, dok ga s vanjske strane krasi ‘zelena fasada’ koja će promjenom godišnjih doba mijenjati svoj izgled.

kampus Alpha Centauri

kampus Alpha Centauri | foto: Infobip

Najveća hrvatska softverska tvrtka Infobip je u naselju Sveta Klara, nedaleko Arene Zagreb predstavila svoj najveći inovacijski centar u svijetu Alpha Centauri. Vrijednost projekta iznosi više od 150 milijuna kuna, a razvili su ga arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike. Od početka projektiranja do izgradnje i dobivanja uporabne dozvole prošlo je tri godine, a kampus je gradilo 35 tvrtki.

Izdvojeni članak

Arhitekti pokazali kako će izgledati zgrada Infobipa po završetku projekta

– U Infobipu smo posvećeni razvoju cijele tehnološke zajednice u Hrvatskoj i to radimo na tri razine. Prva je razvoj i inoviranje koje predvode naši zaposlenici u Hrvatskoj i svijetu. Druga je postavljanje Hrvatske u središte developerske zajednice u ovom dijelu Europe kroz Infobip Shift. I treće, dajemo znanje i otvaramo vrata globalnog tržišta domaćim startupovima kroz naš program Startup Tribe. Hrvatska ima vrhunske talente i jako nas veseli da svojim djelovanjem možemo pomoći da se njihovi potencijali ostvare, istaknuo je tijekom predstavljanja suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

unutarnji prostor kampusa Alpha Centauri

unutarnji prostor kampusa Alpha Centauri | foto: Infobip

Investicija vrijedna više od 150 milijuna kuna

Novi kampus proteže se na 11.900 m2 zatvorenog i 5.100 m2 otvorenog prostora, a može primiti preko 800 zaposlenika. Na osam katova kampusa nalaze se tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smještajem u sklopu kojih su rekreacijska dvorana, teren za skvoš i zajednički lounge prostor. Osim moderno oblikovanih prostora namijenjenih za rad i edukaciju, posjeduje i smještajne jedinice u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih kompanijskih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb, što ga čini jedinstvenim kampusom.

– Alpha Centauri je naš novi dom kreativne i inženjerske izvrsnosti u čiju smo izradu uložili jako puno truda, najboljih iskustava koje smo skupili diljem svijeta, ali i mnogo pozitivne energije. U Infobipu vjerujemo kako je disrupcija na globalnom tržištu moguća samo pomoću inovacija, a za stvaranje inovacija potrebno je nešto više od uobičajenog radnog prostora. Vjerujemo da će ovaj izvranredni kampus dodatno potaknuti istraživački duh koje njegujemo u Infobipu. Alpha Centauri predstavlja evoluciju našeg prvog kampusa u Vodnjanu, Pangee koji je bio važna prijelomnica za ubrzani razvoj našeg poslovanja i razvoja, izjavio je Silvio Kutić.

unutrašnjost kampusa Alpha Centauri

unutrašnjost kampusa Alpha Centauri | foto: Infobip

‘Zelena fasada’ i zdrava prehrana

Kampus ne zazire od globalnih trendova pa je velik naglasak stavljen na zelene detalje i održivost. Sama zgrada kampusa je A+ energetskog razreda, dok se za hlađenje i grijanje radnih prostorija koriste okolne podzemne vode, što rezultira manjom potrošnjom električne energije. Vanjske elemente kampusa okružuje ‘zelena fasada’ koja zimi omogućuje više ljeta, dok ljeti omogućuje zaštitu od presnažnog sunca. Organska fasada će promjenom godišnjih doba mijenjati svoj izgled. Svi zaposlenici i gosti kampusa imaju pravo besplatno koristiti sve resurse kampusa, a poseban naglasak pridaje se zdravoj prehrani. Svježa i uravnotežena hrana kroz 30-ak vrsta jela priprema se na tjednoj razini, dok se namirnice nabavljaju od lokalnih OPG-ova.

Copy link
Powered by Social Snap