Pretraga

Priča koja je zabavljala Hrvatsku dobila svoj kraj: Uklonjena dogradnja ‘balkona’ u Zagrebu

A- A+

Balkon koji je ovih dana postao hit na društvenim mrežama postao je predmet kojim se odlučio baviti i Državni inspektorat, ali priča je napokon dobila svoj kraj. Umirovljenica koja je dogradila balkon maknula je konstrukciju i prije dolaska inspekcije.

Državni inspektorat o dograđenom balkonu u Vrbanićevoj u Zagrebu saznao je tek na društvenim mrežama, za RTL su kazali kako nikakvu prijavu nisu dobili. Radi se o balkonu koji je umirovljena vlasnica dala dograditi s drvenim letvama, kako bi ga proširila za oko pola metra. Vlasnica balkona treba se očitovati o konstrukciji koju je dogradila, a ukoliko inspekcija potvrdi nepravilnosti, inspektorat će joj dostaviti rješenje o uklanjanju konstrukcije.

Vlasnica bi za ovakav poduhvat mogla dobiti i novčanu kaznu. Za ilegalne građevinske radnje kazne se kreću od 30 do 100 tisuća kuna. Kako piše Dario Topić iz Večernjeg lista, zgrada na kojoj je balkon je iz pedesetih godina prošlog stoljeća i na katastarskoj čestici je koju dijeli s još tri ulaza. Zbog nelegalne gradnje stanari ne mogu dobiti uporabnu dozvolu žele li nešto prodati ili obnoviti.

Izdvojeni članak

Foto: Ako se pitate kako proširiti balkon, evo jedne vrlo ‘domišljate’ ideje

Predstavnica vlasnika zgrade u Vrbanićevoj objasnila je za Večernji list kako je upravitelj zgrade cijeli slučaj prijavio građevinskoj inspekciji, no nikad nisu dobili odgovor. Vlasnica je dugo najavljivala da će dograditi balkon, a to joj je pošlo za rukom prošle godine, kada je u ‘fušu’ angažirala građevinskog radnika koji je napravio ovu konstrukciju u nekoliko sati.

Dopuna teksta 17. travanj 2023. u 15:45 sati

Prema najnovijim informacijama Državnog inspektorata, vlasnica stana je ipak odlučila ukloniti drvenu konstrukciju koja je posljednjih dana ‘oduševila’ Hrvatsku. Kako su iz Inspektorata potvrdili za Večernji list, izašli su na teren u inspekcijski očevid, ali je po njihovu dolasku dogradnja već bila uklonjena.

Copy link
Powered by Social Snap