Pretraga

Umirovljeničko-građevinski poslovi: Deda (70) drugom (84) lažnim ugovorom htio oteti nekretnine

A- A+

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, utvrđena je osnovana sumnja da je 70-godišnji muškarac sa područje Sisačko-moslavačke županije počinio kaznena djela “Krivotvorenje isprave”, “Nedozvoljena uporaba osobnih podataka” i kazneno djelo “Ovjeravanje neistinitog sadržaja” na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Švedskoj.

Osumnjičeni muškarac je u ožujku prošle godine, izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina na području Dubrovnika, koje su u vlasništvu oštećenog te je takvim ugovorom, postao vlasnik obje nekretnine i stekao pravo u zemljišnim knjigama prenijeti nekretnine na svoje ime.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika te javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, te protivno zakonu koristio osobne podatke oštećenog muškarca.

Tako izrađeni ugovor je  u lipnju prošle godine, poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva u zemljišnim knjigama na svoje ime, te tako steći protupravnu imovinsku korist od preko tri milijuna kuna.

Jučer, tijekom popodnevnih sati, osumnjičeni 70-godišnjak je uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Copy link
Powered by Social Snap