Pretraga

Urušavaju se kuće varaždinskog župana u Dubrovniku: Građani zbog straha za živote zvali hitne službe

A- A+

Nekretnine varaždinskog župana Radimira Čačića ovoga su tjedna pobudile velik interes javnosti. Sve je započelo u nedjelju kada se jedna od njegovih kuća u središtu Dubrovnika počela urušavati zbog čega su stanari okolnih kuća, u strahu od stradavanja od padajuće cigle i stakla, pozvali policiju. Novonastalu situaciju komentirao je i varaždinski župan.

Dubrovnik | foto: Unsplash

Jedna od nekretnina u vlasništvu Radimira Čačića u nedjelju, 02. svibnja, propala je od vrha do dna što je uzrokovalo pucanje stakla i padanje cigle na ulicu zbog čega su stanari, u strahu od stradavanja, pozvali hitne službe.

Dio kuće u dubrovačkoj Zlatarskoj ulici urušio se prošle nedjelje. Kuća, koja je u jako lošem stanju, u vlasništvu je varaždinskog župana Radimira Čačića. No to nije njegova jedina nekretnina u Dubrovniku koja je ostavljena da propada, navode iz Dubrovačkog vjesnika.

Nakon urušavanja Čačićeve kuće na mjesto događaja izašao je jedan policijski službenik.

Kuća bez struje i vode

Druga nekretnina varaždinskog župana nalazi se unutar stare gradske jezgre. Trošna kuća kupljena je još 1997. godine po cijeni od 450 eura po kvadratnom metru. Kuća je, Čačić navodi za Jutarnji list, kupljena kako bi imao gdje ljetovati.

– To je jedna trošna kuća, bez struje i vode, koju sam kupio prije 25 godina i u kojoj ni dana nisam boravio, komentira Čačić kuću čija je vrijednost u imovinskoj kartici procijenjena na 600.000 kuna.

Izdvojeni članak

Šokantni podatci svjetskog istraživanja: Život u jednom hrvatskom gradu skuplji nego li u brojnim europskim metropolama

Stanari dijela grada u kojem se nalazi Čačićeva trošna kuća već neko vrijeme upozoravaju na to da im se život zbog nje pretvorio u pravi pakao.

– I evo, sad vi recite, oni me zovu jer je to ruševina koja se raspada, a vi me zovete da me pitate zašto sam je tako jeftino procijenio. Doista to moram konačno učiniti, susjedi su već nekoliko puta s pravom apelirali da se to obnovi jer im je teško živjeti pokraj takve nekretnine, rekao je Čačić za Jutarnji u veljači prošle godine.

Copy link
Powered by Social Snap