Pretraga

Znate li kako se sortiraju čavli u tvornicama? Nije tako zahtjevno kako djeluje na prvu

A- A+

Za sve ljude s opsesivno-kompulzivnim osjećajem ili one koji vole tzv. ‘satisfying’ videe ovo bi mogla biti prava poslastica. Naime, jeste li se ikada zapitali kako se sortiraju metalni čavli prije postavljanja u kutije u skladištima ili tvornicama? Odgovor smo pronašli na društvenim mrežama.

Čavli

Sortiranje u tvornicama | Foto: Screenshot, YT

Jasno nam je da postoje razne vrste i dužine čavala, a ono što je svima zajedničko jest njihova glava. Imaju produžetak na vrhu. Upravo taj prošireni dio omogućuje privlačenje i prianjanje uz magnet kada dođe u njegovu blizinu i radnicima koji sortiraju u skladištima da ih jednostavno upakiraju u kutije i spreme za slanje pošiljki.

Video se proširio na TikToku, Twitteru i  YouTube, a komentari su podijeljeni. Mnogi kažu kako takvo pakiranje nije potrebno jer su oni dosad čavle uvijek kupovali po broju ili ‘na kilu’ dok su drugi ‘očarani’ jer bi razvrstavanje čavao po čavao bio dugotrajan posao. Treći kažu kako se vjerojatno na taj način razvrstavaju veći čavli dok se manji samo ‘ubace’ u kutiju. Što vi mislite o ovom?

Pronašli smo još jedan video na ovu temu, a ravno iz srca pogona. Ovo su neka rješenja za pakiranje čavala i treća teorija nam se čini najizglednija, veći na magnet, manji u kutije!

 

Znate li kako se sortiraju čavli u tvornicama? Nije tako zahtjevno kako djeluje na prvu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap