Pretraga

Foto: Pogledajte kako iz zraka izgleda faznost izgradnje ceste iz ničega

A- A+

Kako nastaje cesta iz ničega odlična je prilika trenutno pogledati na velikom gradilištu brze ceste od Virovitice do Špišić Bukovice. Na ovoj je trasi u punom profilu moguće vidjeti iz zraka faznost radova koji se izvode punom parom. Dok je jedan dio gotovo pred završetkom, na drugom kraju se obavljaju zemljani radovi. Riječ je o projektu vrijednosti 9,9 milijuna eura, a radove izvodi tvrtka Osijek-Koteks.

brza ceste Virovitica Špišić Bukovica

brza ceste Virovitica Špišić Bukovica | foto: icv.hr

Radovi duž dionice od Virovitice do Špišić Bukovice, kao i na izgradnji čvorišta Virovitica, nastavljaju se uz dinamičan tempo, oblikujući ključne infrastrukturne promjene na tom području, izvještava icv.hr. Fokus je posebno usmjeren na izgradnju čvorišta Virovitica smještenog kod nadvožnjaka na izlazu iz grada prema Koriji.

Ugovor za ovu fazu radova vrijedan 9,9 milijuna eura bez PDV-a potpisan je s tvrtkom Osijek – Koteks. Paralelno s tim, drugi dio projekta obuhvaća izgradnju dionice duge 5,6 kilometara od Virovitice do Špišić Bukovice. Za ovaj segment radova angažirane su tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika s ugovorom vrijednim 18,9 milijuna eura bez PDV-a.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgleda gradilište zaobilaznice Novog Vinodolskog i zahtjevno probijanje tunela

Rokovi su jasno definirani kako bi se osigurala pravovremenost završetak projekta. Procjena je da  za izgradnju čvorišta Virovitica treba 18 mjeseci,  a 24 mjeseca za dionicu do Špišić Bukovice.

Ističe se kako ovaj ambiciozni projekt ne samo da će unaprijediti prometnu infrastrukturu regije nego će također potaknuti gospodarski razvoj i poboljšati životni standard lokalnog stanovništva. S nestrpljenjem se očekuje završetak radova i otvaranje nove, modernizirane prometne rute koja će oblikovati budućnost ove regije.

Pogledajte ovdje zapanjujuće gradilište ‘Linije’, 170 km dugog nebodera u Saudijskoj pustinji.

Copy link
Powered by Social Snap