Pretraga

Objavljeni novi podaci: Na gradilištima i dalje puno posla, više nego prošle godine

A- A+

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, obujam građevinskih radova u srpnju 2022. u odnosu na srpanj 2021. veći je za 4%. Obujam građevinskih radova u srpnju 2022. u odnosu na lipanj 2022. manji je za 2,5%.

Gradilište | izvor: Unsplash

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ovaj srpanj ima više radova nego prethodne godine, ali je obujam radova pao u odnosu na lipanj.

Što se tiče odrađenih sati na gradilištima, najviše ih je odrađeno na novogradnji zgrada, čak 39,2 posto, dok je novogradnja ostalih građevina na 23,5 posto od ukupnog broja odrađenih sati. Na ostalim radovima na zgradama odrađeno je 12,4 posto sati, a na ostalim građevinama 24,9 posto.

Izdvojeni članak

Novi podaci: U kolovozu najviše cijene građevinskog materijala u sedam godina

DZS zgrade definira kao stalne građevine koje imaju krovište i vanjske zidove, sagrađene su kao samostalne uporabne cjeline koje pružaju zaštitu od vremenskih i drugih vanjskih utjecaja, a namijenjene su stanovanju, obavljanju neke djelatnosti ili smještaju i čuvanju životinja, robe, opreme za različite proizvodne i uslužne djelatnosti, i tako dalje. U istu kategoriju spadaju i građevine koje imaju krov, ali ne i sve zidove. Ostale građevine su sve građevine koje nisu zgrade, na primjer ceste, pruge, cjevovodi, mostovi, brane, sportski tereni, i tako dalje.

Copy link
Powered by Social Snap