Pretraga

Novi pokušaj prodaje Političke škole u Kumrovcu, građani sumnjičavo: ‘Ni malo ne vjerujem u prodaju, prevareni smo sto puta’

A- A+

Politička škola u Kumrovcu po peti put kreće u potragu za svojim kupcima. Iako je investitorica Yu iz Kine prije sedam mjeseci nadobudno obećavala ulaganje od 20 milijuna eura, od toga na koncu nije bilo ništa. Vlada je raspisala novi natječaj koji bi trebao krenuti u veljači, a cijena objekta procijenjena je na 12 milijuna kuna.

Vlada će, prenosi Dnevnik.hr, raspisati novi poziv za investitore. Kineska poduzetnica Jiang Yu je u svibnju prošle godine nadobudno najavila ulaganje od 20 milijuna eura. No, ni nakon što im je Vlada dva puta produžila rok, novac nije uplaćen.

– Pokazali smo volju, praksu, a čujte, ako su neki problemi nastali… Nikakav problem, mi ćemo ponoviti natječaj, pa nek se jave, izjavio je početkom siječnja ministar državne imovine Mario Banožić. 

Predstavnici kineske poduzetnice tada su se pravdali kako je do zastoja nastalo uslijed strogih pravila kineske Vlade, koja je strožim pravilima blokirala inozemne transakcije, piše Dnevnik.hr. 

‘Gospoda iz Kine su dobrodošla ako će to ovaj put biti malo ozbiljnija priča’

– Naravno da sam bio razočaran i razočarani su bili svi Kumrovčani što nije prošla ta investicija, bilo je sto posto sigurno, a na kraju se ipak nije obistinilo, izjavio je gradonačelnik Kumrovca Robert Šplajt za Novu TV. Nadalje je rekao ‘kako su ‘dobrodošla gospoda iz Kine, ako će ovaj put to biti malo ozbiljnija priča’, referiravši se time na mogućnost da se na poziv ponovno jave kineski investitori.

Izdvojeni članak

Zagreb planira izgraditi 12 novih vrtića i dograditi 10 škola u dvije godine, za više od pola milijarde kuna

Na pitanje reportera  Dnevnika Nove TV Dalibora Špadineo tome vjeruje li u peti pokušaj prodaje, gospodin Drago, očito stanovnik Kumrovca odgovara: ‘Ni malo ne vjerujem. Prevarili su nas sto puta, a ne pet puta.’

Političku školu je 1975. godine u Kumrovcu pokrenuo vrhovni vladar bivše Jugoslavije Josip Broz Tito. Šest godina nakon osnutka, sagrađena je velika zgrada, a cijeli kompleks bio je namijenjen obrazovanju kadrova Saveza komunista Jugoslavije.

Copy link
Powered by Social Snap