Pretraga

Galerija: Dovršena projektna dokumentacija za novi KBC Osijek, čeka se građevinska dozvola

A- A+

Izgradnja novog KBC-a Osijek uskoro može početi. Projektno-tehnička dokumentacija pripremljena je u zadanom roku. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je zajedno sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije pripremalo dokumentaciju od 2019. godine kada su potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta ‘Priprema projekta izgradnje novog KBC-a Osijek.’ Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.684.318,80 eura od kojih je nepovratno 3.981.670,98 eura iz EU fonda za regionalni razvoj. Ostatak sredstava osigurava KBC Osijek te Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo zdravstva. Radove će izvoditi tvrtka Respekt-ing, a trenutno se čeka izdavanje građevinske dozvole.

Izgled novog KBC-a Osijek1

Izgled novog KBC-a Osijek | Foto: Osječko-baranjska županija

Projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje novog osječkog KBC-a je dovršena. Projekt vrijedan više od 4 milijuna eura financiraju KBC Osijek, Vlada RH, Ministarstvo zdravstva i EU fond za regionalni razvoj. Nakon što se dobije građevinska dozvola, tvrtka Respekt-ing krenut će u izvođenje radova.

Izgradnja i opremanje novog KBC-a Osijek je projekt od strateške važnosti za Osječko-baranjsku županiju i za cijeli istok Hrvatske. To je jedina ustanova I. kategorije na istoku Hrvatske kojoj gravitira sedam zdravstvenih ustanova i oko 900 tisuća pacijenata za koje je cilj osigurati zdravstvenu infrastrukturu u skladu s važećim propisima i najmodernijim standardima na europskoj i nacionalnoj razini.

Izdvojeni članak

Nova zgrada osječkog KBC vrijedna 22,5 milijuna eura u završnoj fazi izgradnje, poznati izvođači

Direktor tvrtke Respekt-ing Darko Ojvan, istaknuo je kako je ovo vjerojatno najveći projekt u RH u protekloj godini koji je radila neka projektantska kuća te da je novi osječki KBC sedam puta veći od nogometnog stadiona Opus Arena. Internacionalni tim od 60 inženjera intenzivno je radio i u roku isporučio izuzetno složenu dokumentaciju.

Sljedeći je korak dobivanje građevinske dozvole za novi KBC površine veće od 215 tisuća četvornih metara koji će imati šest nadzemnih i dvije podzemne etaže, 1400 parkirnih mjesta, 1300 kreveta i 38 kirurških dvorana.

Završnoj konferenciji projekta ‘Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek’ prisustvovali su pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KBC-a Osijek prof.dr.sc. Domagoj Drenjančević, pomoćnica ravnatelja za financijsko poslovanje KBC-a Osijek Sanja Pešić, saborska zastupnica Nataša Tramišak, službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka Romana Kovačević te direktor tvrtke Respect-ing Darko Ojvan.

Nedavno je započela izgradnja Centralnog operacijskog bloka u OB Varaždin, najveća investicija u bolničkom sustavu Hrvatske. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap