Pretraga

Rasjed ili stijena: Nova aplikacija Hrvatskog geološkog instituta otkriva na kakvom se tlu nalazite

A- A+

Hrvatski geološki institut razvio je novu aplikaciju GeoCro s kojom upoznajete geologiju Hrvatske. Tipovi tla, rasjedi i stijene samo su neke od informacija koje možete istražiti uz njenu pomoć.

geocro

GeoCro aplikacija | foto: Hrvatski geološki institut

Istraživanje lokalne geologije Republike Hrvatske sada svakom omogućava GeoCro aplikacija Hrvatskog geološkog instituta.

Korisnici GeoCro aplikacije mogu doznati osnovne informacije o različitim stijenama i strukturama prisutnima na površini, kao i kratku geološku povijest prostora Hrvatske.

– Riječ je o aplikaciji koja na moderan i praktičan način želi približiti geološku građu Hrvatske ne samo geolozima, već sima koji su zainteresirani za geologiju, navode iz Hrvatskog geološkog instituta.

geocro

GeoCro aplikacija | foto: Screenshot GeoCro

Aplikacija sadrži interaktivnu geološku kartu Republike Hrvatske u mjerilu 1:300 000 koju je izradio Institut, s pripadajućim tumačem. Na karti su, kao izdvojene točke, označena i opisana mjesta na kojima se mogu vidjeti rijetke, kao i značajne geološke pojave. One su grupirane u tri kategorije: fosili, stijene i geo znamenitosti. Također, u aplikaciji su, zbog lakšeg snalaženja, na pojednostavljen način objašnjeni neki od osnovnih geoloških termina, navode iz Hrvatskog geološkog instituta.

Izdvojeni članak

Mečenčani i okolica postali su najrizičnija zona nakon potresa

screenshot aplikacije

GeoCro aplikacija | foto: Screenshot GeoCro

Copy link
Powered by Social Snap