Pretraga

Portal e-Građani nudi novu, stotu po redu uslugu: Sustav katastra infrastrukture

A- A+

Portal e-Građani od ovog tjedna nudi ‘Jedinstvenu informacijsku točku – Sustav katastra infrastrukture’. Radi se o stotoj usluzi na tom portalu koja je namijenjena građanima i poduzetnicima, objavio je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva na svojem Facebooku. Usluge na portalu e-Građani danas koristi više od 1.57 milijuna građana čiji se broj u protekloj godini povećao za gotovo 25%.

Jedinstvena informacijska točka – Sustav katastra infrastrukture

Pružatelj nove usluge je Državna geodetska uprava. Time je omogućila predavanje geodetskog elaborata infrastrukture u nadležni katastarski ured na pregled i potvrđivanje elektroničkim putem.

Uz to, omogućila je pretraživanje, zaprimanje i distribucija obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima i eksport obavijesti vlasnicima/upraviteljima infrastrukture za objavu na njihovim mrežnim stranicama. Sustav katastra infrastrukture uključuje prikaz podataka jedinstvene baze o infrastrukturi i obavijestima o tekućim ili planiranim građevinskim radovima na infrastrukturi.

Korisnici se mogu prijaviti u Jedinstvenu informacijsku točku – Sustav katastra infrastrukture (JIT-SKI) na dva načina:

  • Putem sustava e-Građani – usluga se može pronaći pod imenom  ‘Jedinstvena informacijska točka – Sustav katastra infrastrukture’
  • Putem linka same usluge https://ski.dgu.hr/

Mi smo se prijavili na sustav e-Građani da vidimo kako to izgleda.

Jedinstvena informacijska točka – Sustav katastra infrastrukture | Screenshot

Jedinstvena informacijska točka – Sustav katastra infrastrukture | Screenshot

Detaljnije informacije vezano za pristup sustavu JIT-SKI osobama ovlaštenim za obavljanje stručnih geodetskih poslova dostupne su putem sljedećeg dokumentu:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Geoportali su geografske karte na kojima možemo istražiti razne prostorne podatke. U Hrvatskoj ih ima mnoštvo, a mi smo ranije izdvojili njih osam kako bi vam iz prve ruke pokazali na koji način funkcioniraju, kako se koriste, što sadrže i koje su vrste geoportala. Ako vas zanima kako koristiti Geoportal Državne geodetske uprave, GeoHrvatska – Prostorni podaci Republike Hrvatske, Katastar, Geoportal kulturnih dobara, Geoportal – Hrvatske vode, Hrvatske autoceste, Istra ili Zagreb, više možete pročitati u sljedećem članku:

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj postoje brojni geoportali koji imaju razne funkcije, pokušali smo ih sve sabrati na jednom mjestu

Copy link
Powered by Social Snap