Pretraga

Sam svoj majstor: Donosimo upute kako isprazniti bojler

A- A+

Kada su u pitanju kućni popravci, postoje neki koji su ipak malo ozbiljniji i za koje bi bilo pozvati majstora. Svakako u tu kategoriju spadaju svi popravci sa strujom i vodom, a pogotovo oni koji su kombinacija – kao što je slučaj s bojlerom. No, postoje ipak neke stvari koje uz malo znanja, možete i sami napraviti.

bojler

Bojler | Foto: Pixabay

U Facebook grupi Majstor u svom domu, koja trenutno broji više od 375 tisuća članova, na dnevnoj razini se pojavi mali milijun zanimljivih objava, s još zanimljivijim komentarima. Tako je jedan od nedavnih bila i jedno vrlo jednostavno postavljeno pitanje ‘Kako ispustiti vodu iz bojlera?’.

Objava je sakupila velik broj reakcija, kao i komentara. Iako su se mnogi u komentarima samo šalili, bilo je i onih koji su dali itekako korisne savjete. Najviše lajkova je sakupio jedan ozbiljni komentar, u kojem je točno objašnjeno što je potrebno napraviti u ovakvim slučajevima.

Izdvojeni članak

Trend bojanja i zatvaranja bojlera je sve samo ne pametna ideja – Tomislav objašnjava zašto

Isključite bojler i zatvorite ventil za dovod hladne vode. Zatim odvrnete crijevo hladne vode i sigurnosni ventil, a na cijev za hladnu vodu na bojleru zavrnete crijevo od tuša. Ono usmjerite gdje će voda ići i odvrnite crijevo za toplu vodu – tada će krenuti jak mlaz. Manje elegantno rješenje je da isključite bojler, zavrnete dovod hladne vode i odvrnete poklopac grijača. Tada će sva voda i kamenac samo ‘ispasti’. Ako vam je bojler iznad kade, stavite neku mrežicu ili lavor na odvod da se ne začepi.

Sam svoj majstor: Donosimo upute kako isprazniti bojler
Share via
Copy link
Powered by Social Snap