Pretraga

Kreće cestovna infrastrukturna revolucija na području jedne županije

A- A+

Potpis ovih ugovora označava konačan korak prema početku radova na projektima na kojima radimo s gradom i županijom. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u Splitu provodi cijeli niz projekata, posebno u pogledu cestovne infrastrukture i unapređenja javnog gradskog prometa budući da smo to prepoznali kao jedan od gorućih problema grada Splita, kazao je ministar Oleg Butković.

autocesta

Foto: Hrvatske autoceste

Danas je na Sveučilištu u Splitu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade Tomislavom Medvedom, ministrom Olegom Butkovićem, ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Natašom Tramišak, potpredsjednikom Hrvatskog sabora Antom Sanaderom i savjetnikom Vlade Damirom Krstičevićem održao sastanak s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije na temu daljnjih infrastrukturnih ulaganja na području županije.

Uz župana Blaženka Bobana na sastanku su sudjelovali zamjenik župana Ante Šošić, pročelnik UO za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja, pročelnica UO za zaštitu okoliša, komunalne poslove i infrastrukturne investicije Marija Vuković, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić.

Izdvojeni članak

U asfaltiranje cesta Županijska uprava u ovoj godini ulaže 21,7 milijuna kuna

Potpisana tri ugovora

Nakon održanog sastanka potpisana su 3 ugovora u vrijednosti od 171 milijun kuna koji su od velikog značaja za cestovnu infrastrukturu Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban u izjavi za medije osvrnuo se na značaj potpisanih ugovora: – Potpisali smo 3 ugovora za prometnu infrastrukturu; jedan se odnosi na nadvožnjak na Širini u Solinu, drugo najveće čvorište po frekventnosti u Hrvatskoj, sada će po završetku ovog projekta iz pravca Kaštela biti direktan spoj s cestom.

Potpisali smo i ugovor za zapadnu rampu što je slijed i nastavak ovog nadvožnjaka za ulaz i na taj način rasteretit ćemo uvelike promet na toj dionici. Treći ugovor što smo potpisali odnosi se na Mravinačku rampu. Ono što je mene posebno obradovalo je to što se ministar Oleg Butković uz ovo osvrnuo na natječaj za tunel Kozjak koji ima višestruko značenje.

Poznato je da smo mi na izlazu s autoceste u Vučevici potpisali ugovor za izgradnju trenažnog centra „Firespill za interventne jedinice u prvom redu za vatrogasce i druge. Također, vidljivo je na terenu da je tunelom sv. Ilija oživljen istočni dio Splitsko-dalmatinske županije u turističkom smislu, samo u posljednje 3 godine izgrađeno oko 170 apartmana i kuća za odmor i slično očekujemo izgradnjom tunela Kozjak za zapadni dio županije, kazao je Boban.

Izdvojeni članak

Kaos u Dalmaciji: Zatvara se ključna cesta, do grada će se dolaziti brodicama

Niz projekata

Ministar Oleg Butković naglasio je da se radi o projektima dogovorenima na sjednici Vlade u Splitu u svibnju 2018. godine: – Potpis ovih ugovora označava konačan korak prema početku radova na projektima na kojima radimo s gradom i županijom.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u Splitu provodi cijeli niz projekata, posebno u pogledu cestovne infrastrukture i unapređenja javnog gradskog prometa budući da smo to prepoznali kao jedan od gorućih problema grada Splita.

Čestitam svima koji su vrijedno radili na pripremi a sada nam je cilj što brža i kvalitetnija realizacija ugovorenih projekata.

Copy link
Powered by Social Snap