Pretraga

[VIDEO] Nitko nije vjerovao da je moguće: Izgradili stambenu zgradu za manje od 30 sati

A- A+

Da u građevini polako dolazimo do toga da uistinu više ništa neće biti nemoguće dokazuje projekt izgradnje stambene zgrade u Kini za koji je građevincima bilo potrebno manje od 30 sati. Zgrada visine deset katova time je razbila sve dosadašnje rekorde gradnje.

zgrada 24 sata

Zgrada izgrađena za manje od 30 sati | foto: Screenshot BROAD Group

Riječ ‘nemoguće’ u građevinskom rječniku gotovo da više i ne može postojati kraj kineskih građevinaca koji su stambenu zgradu uspjeli izgraditi za manje od 30 sati.

Kineska građevinska tvrtka odlučila je otići korak dalje i realizirati projekt o kojem su brojni sanjali, ali vjerojatno nikad nisu mislili doživjeti. U samo 29 sati uspjeli su izgraditi stambenu zgradu višu od deset katova i to sve zbog jednog razloga. Naime, smatrali su da je uobičajeni rok od jedne godine jednostavno predugačak za njihov vremenski okvir pa su gradnju odveli mnogo koraka dalje.

Brza gradnja odvila se u najkraćem mogućem roku kojim su razbijeni svi do sada postavljeni rekordi gradnje.

28 sati i 45 minuta

Točno 28 sati i 45 minuta bilo je potrebno da od temelja nastane stambena zgrada i da u nju uđu njeni prvi stanari. Neprekidan rad građevinaca zabilježile su brojne kamere kojima je uhvaćena doslovno svaka sekunda ovog velebnog i majstorskog projekta za pamćenje koji će definitivno pronaći svoje mjesto u povijesti struke.

Osim grupe građevinskih radnika na projektu su korišteni i brojni alati i strojevi, a snimke jasno pokazuju i tri dizalice koje su bile neizostavni dio projekta izgradnje ‘Žive zrgade‘ u kineskom gradu Changsha.

Izdvojeni članak

Spektakularan stambeni kompleks čiji će izgled brojne podsjetiti na blokove popularne društvene igre

Nemoguća zgrada nastala je spajanjem neovisnih modularnih jedinica koje su prije spajanja konstrukcije izgrađene i sastavljene u tvornici. Veličine transportnih spremnika jedinice su izgrađene od nehrđajućeg čelika.

Iza cijelog projekta stoji BROAD Group koja je poznata i po svom projektu iz 2012. godine u kojem je prezentirala planove za izgradnju nebodera s 220 katova pomoću modularnih jedinica i to u roku od samo sedam mjeseci. Ipak, taj se projekt nikada nije realizirao.

[VIDEO] Nitko nije vjerovao da je moguće: Izgradili stambenu zgradu za manje od 30 sati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap